Menu

Буряковий конфітюр з лимоном і м’ятою

Ваші діти не люблять буряка? Приготуйте цей смачний і корисний десерт для них.

Складові:

  • Буряк – 0,5 кг
  • М’ята – 50 г
  • Цукор – 1 ст.
  • Вода – 250 мл
  • Агар-агар – 0,5 ч.л.
  • Бальзамічний оцет – 2 ст.л.
  • Лимон – 1 шт
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.

Приготування:

Буряк очистіть від шкірки, вимийте і наріжте на кубики. Змішайте буряк з соняшниковою олією і цукром. Викладіть на деко і запікайте 15 хвилин при 220 градусах.

Порада: щоб позбавити буряк від неприємного земляного присмаку – карамелізіруется її.

Агар-агар розведіть водою. У сотейнику змішайте цукор з водою, додайте листочки м’яти і запечену буряк. Варіть на повільному вогні 20 хвилин. Далі додайте сік і цедру лимона, і агар-агар, так само бальзамічний оцет. Варіть до готовності ще 3-5 хвилин. Видаліть листочки м’яти і перелийте в стерилізовані банки, щільно загорніть кришкою.

Categories:   Десерт, Консервація, Рецепти

Comments