Menu

Відкритий м’ясний пиріг

Відкритий м’ясний пиріг

Запаморочливий аромат соковитого м’яса, апетитні печериці, і хрустка запечена скоринка. Цей пиріг готують як на великі свята так і на вечерю в будні. Він миттю стане центром уваги всієї родини.

Складові:

  • Борошно – 190 г
  • Вершкове масло – 70 г
  • Яйця – 1 шт
  • Цукор – 15 г
  • Дріжджі – 25 г
  • Молоко – 0,5 склянки
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Яловичина – 150 г
  • Свинина – 150 г
  • Печериці – 200 г
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Куркума – 1/3 ч.л.

Приготування:

Дріжджове тісто. Дріжджі розчиніть в молоці. Додайте цукор і борошно частинами. Потім яйця змішайте з сіллю і вершковим маслом, додайте борошно. З’єднайте яйця з дріжджовий масою. Вимішуйте тісто руками близько 15 хвилин, додаючи борошно. Вимісити тісто помістіть в каструлю з водою (36º) на 30 хвилин.

Порада: щоб тісто добре піднялося – всі продукти повинні бути кімнатної температури.

У готове тісто вмішати цукор і вимісити до однорідності. Розкачайте пласт товщиною 5 мм. Форму для випікання застеліть пергаментом, викладіть тісто, краю зріжте. Щільно укладіть м’ясну начинку, краї загорніть всередину. Залишки тесту розкачайте в тонкий пласт, розрізати на смужки і покладіть гратами на поверхню пирога. Сформуйте заготовки квіток і прикрасьте. Поставте пиріг на расстойку на 15 хвилин.

Порада: під час вистоювання дріжджі піднімуть тісто, і воно стане пишним.

Молоко змішайте з куркумою і змастіть поверхню пирога. Випікайте 35-40 при 180 градусах. Щоб верх пирога не підгорів, накрийте його зволоженим пергаментом через 20 хвилин випікання. Готовий пиріг накрийте вологим рушником, щоб скоринка не затверділа. Залиште під рушником на 30 міну до повного охолодження. Готовий пиріг нарізайте перед подачею, прикрасьте зеленню.

М’ясна начинка. Відваріть м’ясо до готовності. М’ясо пропустіть через м’ясорубку з дрібними гратами. Дрібно наріжте цибулю, моркву натріть на дрібній тертці, гриби наріжте кубиком. Обсмажте овочі на рослинному маслі. Додайте фарш. Приправте сіллю, перцем. Готову начинку охолодіть.

Categories:   М'ясні страви, Несолодка випічка, Рецепти

Comments