Menu

Курячі крила в пивному клярі

Складові:

• Курячі крильця – 9 шт

для маринаду

• Кефір – 1,5 склянки

• Сіль – 1 ч.л.

• Часник – 5 зубчиків

• Чорний мелений перець

для кляру

• Пиво світле – 100 мл

• Яйце – 2шт

• Борошно – 5-6 ст.л.

• Сіль

Приготування:

Порада: ідеальне куряче крило: розмір 10-12 см; колір – блідо-рожевий; без синців; шкірка – ніжна, липким.

Вимийте крила під холодною проточною водою, просушіть паперовим рушником. Відріжте пензлик крила (третя фаланга), так як вона швидше за все пригорає.

Порада: з третьої фаланги крила можна приготувати бульйон.

Щоб крило рівномірно присмажився, перед смаженням необхідно розділити його на дві частини. Щоб м’ясо рівномірно промаринувалося, проткніть шкірку зубочисткою. Маринують крила в кефірному маринаді не менш 4 годин, для того щоб м’ясо було м’яким і соковитим. Затягніть крила плівкою і поставте в холодильник.

Кефірний маринад. Змішайте кефір, сіль, перець, видавлений часник.

Порада: після маринування, крила не треба додатково солити і перчити

Пивний кляр. Змішайте яйця з пивом, збийте виделкою. Додайте сіль і пиво. Для однорідності кляру додавайте борошно потроху. Добре вимішують віночком до однорідності.

Порада: кляр можна робити на мінеральній воді, кефірі та сметані.Дістаньте крила з холодильника і промити, обсушити. Присипте з двох сторін крохмалем, щоб панірування краще трималася. Опустіть кожне крило в кляр і викладіть на добре розігріту сковороду, смажте 5-7 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.

Порада: щоб крила добре підрумянились, налийте ½ сковороди соняшникової олії.

За допомогою шумівки дістаньте крила і викладіть на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.

Порада: щоб не було зайвого масла, крила можна покласти на металеву решітку з духовки.

Categories:   Страви з птиці, Другі страви, Гарячі закуски

Comments