Menu

Гороховий суп

Ідеально м’який горошок, в поєднанні з наваристим прозорим м’ясним бульйоном, доповнений свіжістю зелені і золотистих сухариків, які тануть у роті.

Складові:

  • Горох – 200 г
  • Свіжі свинячі ребра – 200 г
  • Копчені свинячі ребра – 200 г
  • Лук – 2 шт
  • Морква – 1 шт
  • Картопля – 3 шт
  • Корінь петрушки – 1 шт
  • Петрушка – 50 г
  • Лавровий лист – 1-2 шт
  • Сода – 3 г
  • Сіль
  • Перець
  • Цукор – 5 г

Для сухариків:

  • Батон – 200 г
  • Часник – 1 зубчик
  • Паприка – 5 г
  • Розмарин сушений – 5 г
  • Чебрець – 5 г
  • Сіль – 5 г

Приготування:

Горох замочити в окропі на 1 годину, додайте соду і лавровий лист. Затягніть миску з горохом харчовою плівкою або фольгою.

Порада: при замочуванні, щоб горох повністю розм’як, беріть 400 мл води на 100 г гороху. Сода не впливає на смак гороху.

Ребра вимийте і висушіть. Варіть 1 година на слабкому вогні, постійно знімаючи піну.

Порада: для наваристого бульйону заливайте м’ясо холодною водою, для соковитого м’яса – гарячої.

Додайте набряклий горох в бульйон і варіть 1 годину. Після закипання зніміть піну і додайте цукор.

Порада: щоб горох при варінні не став сірим, додайте трохи цукру.

Лук наріжте кубиками, моркву і корінь петрушки натріть на крупній тертці. Обсмажте всі овочі на рослинному маслі до напівготовності.

Як тільки горох зварився, додайте перець і картопля. Посоліть в кінці варіння – коли горох вже готовий. Додайте м’ясо зі зварених реберець, зажарку і копчені реберця, рубану зелень. Проваріть суп ще 5 хвилин, дайте настоятися.

Порада: окрім копчених реберець – грудка, корейка, копчені крила і курячі ніжки.

Сухарики. Зріжте скориночку з батона, м’якоть нарізати кубиком. Кубики батона змішайте зі спеціями за рецептом і часником. Деко застеліть пергаментом, розподіліть сухарики в один шар і підсушіть 10 хвилин при 120 градусах.

Categories:   Перші страви, Рецепти

Comments