Menu

Горохові горішки

Неймовірна закуска. Оригінальні горохові горішки під кисло-солодким яблучним соусом. Ця страва подають в найдорожчих ресторанах України.

Складові:

  • Відварені горох – 350 г
  • Волоські горіхи – 200 г
  • Ізюм – 70 г
  • Куркума – 5 г
  • Сіль – 5 г
  • Кардамон – 5 г
  • Кориця – 5 г
  • Цукрова пудра – 20 г

Для яблучного соусу:

  • Яблука – 2 шт
  • Помідор – 3 шт
  • Болгарський перець – 2 шт
  • Мелений перець
  • Сіль
  • Кунжут
  • Кокосова тсружка

Приготування:

Горох замочити в окропі з содою на 1 годину. Перелийте в сотейник і млоїте на повільному вогні 1 годину, додайте цукор. Горохову кашу подрібніть в пюре.

Порада: якщо в сотейнику з горохом залишилася вода, після варіння злийте її.

Волоські горіхи злегка підсушіть на сухій сковороді, подрібніть в блендері. Ізюм замочіть на 5-7 хвилин в гарячій воді, просушіть. Горіхи і родзинки додайте в горохову масу, добре розмішайте і розділіть на дві частини.

Солоні горішки. В одну частину додайте куркуму, кардамон і сіль. Сформуйте горішки і обваляйте в кунжуті. Подавайте з яблучним соусом.

Яблучний соус. Помідори розрізати на 4 частини, зріжте шкірку і видаліть насіння. Яблука очистіть від насіння. На деко викладіть яблука зрізом вниз, і цілуй перець. Запікайте при 200 градусах 15 хвилин. Очистіть від шкірки яблука і перець. Перебити блендером все інгредієнти, додайте перець, сіль.

Солодкі горішки. У другу масу додайте цукрову пудру, корицю. Сформуйте кульки і обваляйте в кокосовій стружці.

Categories:   Закуски, Рецепти, Холодні закуски

Comments