Menu

Медовик

Складові

• Цукор – 475 г

• Вода – 75 мл

• Лимонна кислота – 1г

• Харчова сода – 1,5 ч.л.

• Борошно – 350 г

• Вершкове масло – 100 г

• Лимон – 1 шт

• Яйця 3 шт

• Сметана – 900 мл

• Мед – 100 г

Приготування:

Патока. Влити в сотейник стакан води і додати 175 г цукру, варити на великому вогні до 118 градусів. Ні в якому разі не перемішуйте сироп ложкою, тому що він буде кристалізуватися і патока буде гіркою. Зніміть сироп з вогню і додайте соду і лимонну кислоту, швидко перемішайте. Сироп повинен мати медовий колір і стікати по ложці густими, тонкими струменями.Т

істо. На паровій бані розтопити 100 г вершкового масла, 200 г цукру, 3 яйця. Всі інгредієнти помішувати виделкою. Додати 3ст.л. патоки. Чайну ложку соди погасити столовою ложкою лимонного соку і влити до розтопленим інгредієнтів. Зняти миску з парової лазні і всипати 350 г борошна, вимісити від низу до верху, щоб борошно не заварилася. Тісто має вийти м’яким і тягучим. Розігріти духовку до 200 градусів. Присипте стіл борошном, викладіть тісто і розділіть його на 8 частин. Щоб тісто при розкочування не порвати, викладіть на стіл лляне рушник, зверху накрийте листом пергаменту і притрусіть борошном. Розкачайте один шматочок тесту від середини до країв, діаметром 24 см і товщиною 3-4 мм. Перекладіть пергамент з тестом на деко, проколіть корж виделкою в усіх місцях, інакше він здується від надлишку вологи. Поставте випікатися на 2 хвилини. Теж саме виконайте і з рештою шматочками тіста. Готовий корж вийміть з духовки і відразу відокремте від пергаменту, накрийте формою потрібного діаметра, а краю зріжте ножем. Робіть це поки корж гарячий, інакше при охолодженні він буде кришитися. Хрусткі обрізки Hе викидайте, а використовуйте для крихти як прикраса. Подрібніть їх блендері. Дайте коржам охолонути при кімнатній температурі.

Сметанний крем. Змішайте сметану і цукор, збийте міксером, поки сметана не загусне. Додайте сік лимона для пишності крему, продовжуйте збивати 2 хвилини. Коли крем стане досить густим, додайте мед і акуратно перемішайте ложкою зі сметаною, щоб з крему не вишки бульбашки повітря.

Збірка торта. Намажте трохи крему на дно тарілки, щоб нижній шар коржа добре просочився. Викладіть корж і змастіть кремом. Краї торта так само змастіть кремом за допомогою лопатки. Присипте торт крихтою.Щоб торт ні сухим і добре просочився, залиште його на годину при кімнатній температурі, а потім приберіть в холодильник на 2 години.

Categories:   Десерт, Солодка випічка

Comments