Menu

Домашній пшеничний хліб з гірчичним маслом

Складові:

Для опари:

• Картопляний відвар – 400 мл

• Борошно першого сорту – 350 г

• Сухі дріжджі – 2 ч.л.

• Цукор – 1 ст.л. без гірки

Для тіста:

• Борошно першого сорту – 400 г

• Сіль – 2 ч.л.

• Соняшникова олія – ​​70 мл

• Молоко для змазування

Для гірчичного масла:

• Вершкове масло – 100 г

• Варені жовтки – 2 шт

• Гірчиця в зернах – 2 ч.л.

• Сіль – щіпка

Приготування:Опара. Очистіть картопля, наріжте дрібними кубиками і відваріть. Злийте картопляний відвар в миску і остудіть. Розчиніть в теплому відварі дріжджі. Додайте цукор і просіяне борошно. Замісити опару, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 30 хвилин.

Порада: хліб на картопляному відварі залишається свіжим на 1-2 дні довше, ніж на молоці або воді. Використовуйте борошно першого сорту. Хліб з неї зберігає свіжість довше, ніж з борошна вищого сорту.

Тісто. Додайте в опару просіяне борошно, сіль, соняшникова олія. Вимішуйте руками близько 20 хвилин, поки воно не перестане прилипати до рук і стане пружним. Змастіть миску маслом і покладіть тісто «відпочивати» на 1,5 години в тепле тихе місце.

Формування буханки. Притрусіть стіл борошном, викладіть тісто і обомніте його кілька разів. Сформуйте кулю і викладіть на пергамент. Накрийте рушником і дайте постояти 30 хвилин. Рясно змастіть хліб молоком. Зробіть надрізи на поверхні, щоб при випіканні хліба не тріскався.

Порада: змастіть хліб молоком перед випіканням, щоб отримати золоту скоринку.

Випікання. Випікайте хліб при 230 градусах перші 5 хвилин, потім знизьте температуру до 180 градусів і продовжуйте випікати ще 30 хвилин.

Гірчичне масло. Зваріть яйця, очистіть, відокремте білки від жовтків. За допомогою блендера збийте масло кімнатної температури з жовтками. Додайте гірчицю і сіль, змішайте до однорідної маси і поставте в холодильник.

Categories:   Несолодка випічка, Рецепти

Comments