Menu

Запечений подчеревок

М’якенький, просочені часником ніжні шари сальця і ​​м’яса. Золотиста хрустка скоринка, запашний шматочок смакоти на шматочку свіжого хліба – улюблена запечена грудинка.

Складові:

  • Подчеревок – 1 кг
  • Часник – 5 зубчиків
  • Масло – 20 мл
  • Сіль – 15 г
  • Паприка – 10 г
  • Чорний мелений перець – 5 г
  • Білий мелений перець – 5 г
  • Червоний мелений перець – 3 г
  • Майоран – 3 г
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Сода – 1 ч.л.

Приготування:

Вимийте і просушіть подчеревок. Викладіть шкурою на дошку, накрийте плівкою і відбийте плоскою стороною молотка, щоб розм’якшити волокна.

 

Порада: сало в помірних кількостях корисно для зору, волосся і нервової системи. Характеристики якісного підчеревина: рожеве м’ясо, м’яке сало, шкура легко відривається від сала, легкий м’ясний запах.

Змішайте соду з сіллю і натріть сумішшю шкуру, не потрапляючи на м’ясо. Викладіть в миску, затягни ті плівкою, і поставте в холодильник на 1 годину.

Порада: щоб шкура підчеревина була твердою, натріть його содою.

Промийте під проточною водою від соди і солі. Зробіть діагональні надрізи у вигляді ромбів по всій шкурі глибиною 2 мм.

Часник наріжте слайсами і нашпигуйте подчеревок, з усіх боків натріть маринадом. Загорніть в плівку і залиште маринуватися 30 хвилин при кімнатній температурі.

Маринад. Змішайте рослинне масло з часником, паприкою, червоним перцем, чорним і білим перцем, майораном. Лавровий лист подрібніть в ступці і додайте до маринаду.

Подчеревок скрутіть в рулет і оберніть кулінарної ниткою. Загорніть рулет в пергамент і фольгу, випікайте при 180 градусах 1 годину. Розріжте фольгу і пергамент, залиште в духовці ще на 30 хвилин.

Порада: кулінарну нитку можна замінити простий лляної або бавовняної нитками. Не використовуйте синтетичну нитку – вона горить.

Запечений подчеревок наріжте кружальцями, викладіть на кругле блюдо, прикрасьте гілочками розмарину, дрібно порізаними перцем чилі і полийте зерновий гірчицею. Подавайте з скибочкою свіжого хліба і хріном.

Categories:   Закуски, М'ясні страви, Рецепти, Холодні закуски

Comments