Menu

Класичний шашлик зі свинини з соусом «сацебелі» і салатом з овочів гриль

Складові:

• Свинячий ошийок – 800 г

• Червоне сухе вино – 350 мл

• Сіль

• Перець

• Оливкова олія – ​​50 мл

Для соусу «сацібелі»

• Волоські горіхи – 300г

• Часник – 0,5 шт

• Гранатовий сік – 100 мл

• Вода – 150 мл

• Червоний мелений перець – 2 ч.л.

• Папріка- 0,5 ч.л.

• Кинза – 0,5 ч.л.

• Сіль – 1 ст.л.

для салату

• Баклажани – 2 шт

• Цукіні – 1 шт

• Солодкий перець – 2 шт

• Помідори – 6 шт

Медова глазур для овочів

• Оливкова олія – ​​5 ст.л.

•Цукрова пудра – 1 ст.л.

• Сіль – 1 ч.л.

• Чорний мелений перець

Заправка для салату

• Оливкова олія – ​​2 ст.л.

• Мед – 1 ч.л.

• Бальзамічний оцет – 1 ч.л.

• Салатний лук – 1 шт

Приготування:Вимийте і висушіть м’ясо. Надлишки жиру зріжте. Наріжте на шматочки 5х5 см, щоб вони краще промаринувалося, і було зручніше є.

Порада: для соковитого шашлику вибирайте свинячий ошийок або корейку.Залийте м’ясо вином, посоліть. Накрийте плівкою і залиште на 2 години.

Порада: щоб шашлик був ніжним, маринують його в червоному сухому або напівсухому вини. Маринують в теплому вині (38-42ºС). Так шашлик краще і швидше промаринується. Не маринують м’ясо в алюмінієвій і дерев’яному посуді, шашлик втрачає смак, а дерево вбирає м’ясний сік.

Злийте маринад, просушіть м’ясо, щоб зайва волога не гасила жар, і шашлик не підгорів. Додайте до м’яса рослинного масла і чорного перцю, змішайте. Протріть попередньо шампура лимоном і насаджують м’ясо поперек волокон, щоб не витікав зайвий сік, і структура м’яса не зіпсувалася. Посмажте шашлик на мангалі при 200 градусах. Як тільки почне витікати жир, і ви почуєте характерне шипіння, переверніть шашлик на іншу сторону. Готуйте по 6 хвилин з кожного боку. Готовність перевіряйте, надрізавши м’ясо ножем.

Порада: водою гасити вогонь в мангалі можна! Просто посипте сіллю, вона збиває попіл з вуглинок і вони дають помірний жар.

Соус «сацібелі». Змішайте в мисці подрібнену кінзу і часник, червоний гострий перець, паприку, рубані горіхи, гранатовий сік і воду. Доведіть до стану густої пасти.Очистіть перець і розріжте на 4 частини. Кабачок нарізати слайсами по 3 см, а баклажани по 5 см. Щоб баклажани не гірчить, замаринуйте їх в маринаді (1 л води + 2 ст.л. солі + 1 ст.л. цукру + 2 ст.л. яблучного оцту) на 20 хвилин. Перець і кабачок помістіть в медову глазур на 20 хвилин. Насадити кожен овоч окремо на шампур. Баклажани і помідори готуйте 4 хвилини, а кабачки і перець по 3 хвилини. Зніміть овочі з шампура і змішайте з заправкою.

Categories:   М'ясні страви, Овочеві страви, Рецепти, Салати, Шашлик

Comments