Menu

Класичні зрази з м’ясною начинкою

Пишне, м’яке картопляне тісто, соковита, м’ясна начинка всередині! Зрази підкорюють своєю простотою і насиченим смаком!

Складові:

Для картопляного тіста:

• Варене пюре – 500г

• Борошно – 1 ст.л.

• Яєчний білок – 1 шт

• Сіль

• Чорний перець

• Запашний перець

• Лавровий лист

Для начинки

• Куряча грудинка – 200г

• Свинина – 200г

• Цибуля – 1 шт

• Морква – 1 шт

• Панірувальні сухарі – 2 ст.л.

• Борошно для обвалювання

• Рослинна олія для смаження

• Сметана для подачі – 200г

Приготування:

Вимийте картоплю і зваріть в мундирах в підсоленій воді, додайте лавровий лист і запашний перець. Перед варінням кінчиком ножа проткніть шкірку в декількох місцях, щоб картопля не розвалився. Готову картоплю очистіть від шкірки і розімніть.

Порада: щоб зрази не розвалювалися під час приготування, що не доварюйте картоплю до кінця.

М’ясо пропустіть через м’ясорубку, цибулю наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці. На розігрітій сковороді спочатку обсмажте цибулю з морквою, потім додайте фарш. Доведіть до готовності і посоліть, поперчіть в кінці приготування. Перекладіть в миску і дайте охолонути до кімнатної температури. Додайте панірувальних сухарів, щоб при смаженні зрази не були сухими в середині.

Порада: щоб зрази не розвалювалися при смаженні, дотримуйтесь співвідношення начинки і картоплі: 2 частини картоплі і 1 частина начинки (2: 1).

Тісто для зраз. Збийте яєчний білок до невеликої піни і влийте до розім’ятої картоплі. Додайте борошна і змішайте лопаткою, а потім руками. Картопляна суміш повинна вийде досить густий. Регулюйте густоту додаванням борошна.Змочіть руки водою, щоб картопля не прилипав, сформуйте кулю і притисніть трохи долонею. Викладіть начинку і заліпити по краях, покладіть на поверхню і надайте бажану форму. Для рівномірного підсмажування додавайте масла на 1/3 висоти зраз. Запаніруйте зрази в борошні, зайве борошно струсіть, і обсмажуйте в добре розігрітій олії по 5 хвилин з кожного боку. Викладіть на тарілку з паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир. Подавайте гарячими зі сметаною.

Categories:   Другі страви, Гарячі закуски, М'ясні страви, Рецепти

Comments