Menu

Люля-кебаб

Шедевр східної кухні, просочений запашними ароматами прянощів, з соковитим м’яким м’ясом, апетитною підсмаженою скоринкою – справжній люля-кебаб з баранини.

Інгредієнти:
• Баранина – 1 кг
• Курдючний жир – 250 г
• Куряче філе – 150 г
• Цибуля – 3 шт
• Горілка – 1,5 ст. л.
• Сіль – 15 г
• Зіра – 2 г
• Коріандр – 2 г
• Перець – 2 р
Для соусу:
• Гранат – 1 кг
• Сіль – 2,5 м
• Коріандр – 2г
• Базилік – 2 г
• Перець – 2 р
• Цукор – 100 г
• Червоне сухе вино – 50 мл
Приготування:
Вимийте і обсушіть м’ясо, зачистити від плівки і жилок, наріжте кубиками 3х5 див. Курдючний жир і куряче філе так само наріжте кубиками. Змішайте всі підготовлені інгредієнти, додайте сіль, перець, зіру, коріандр. Добре перемішайте, затягніть плівкою і поставте в морозилку на 30 хвилин. Підморожене м’ясо та сало пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою.
Порада: щоб стара баранина стала м’якою – замочіть її на 2 години в горілці. Співвідношення жиру і м’яса 1:4, щоб фарш не розвалювався при ліпленні.
Цибулю наріжте дрібним кубиком. Змішайте з фаршем, додайте горілку. Вимішуйте фарш руками протягом 15 хвилин, охолодіть.
Порада: якщо цибулю пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері, він втратить сік і страва буде сухим.
Потім сформуйте з фаршу довгасті ковбаски, притискаючи до дерев’яним шампурам. Щоб жир на прилипав до рук – одягніть рукавички, змочуйте руки в холодній воді. На решітку покладіть фольгу, зробіть поглиблення вздовж прутів. Викладайте люля-кебаби поперек прутів ґрат. Смажте 15 хвилин при 250 градусах. Через 7 хвилин переверніть.
Соус «Наршараб». Розріжте по білим прожилкам шкірку граната, дістаньте зерна, видаліть плівки. Перетріть зерна граната дерев’яної толкучка в ситі над каструлею. В отриманий сік додайте вино і цукор. Уваривайте на повільному вогні, поки об’єм не зменшиться на 2/3 – від 30 хвилин до 1 години. У загустілий соус додайте спеції, остудіть.

Categories:   Другі страви, М'ясні страви, Рецепти

Comments