Menu

Ліниві голубці

Ароматне і соковите м’ясо, густа томатна підлива – дивовижні ліниві голубці. 

Інгредієнти:
• Свинина – 300 г
• Яловичина – 300 г
• Цибуля – 2 шт
• Морква – 1 шт
• Рис – 50 г
• Капуста – 200 г
• Вершкове масло – 25 г
• Сіль – 0,5 ч. л.
• Перець – ¼ ч. л.
• Кріп – 5 гілочок
Для підливи:
• Помідори – 3 шт
• Морква – 1 шт
• Цибуля – 1 шт
• Борошно – 2 ст. л.
• Вода – 100 мл
• Томатна паста – 1 ст. л.
• Цукор – 2 ст. л.
• Сіль – ½ ч. л.
• Базилік – ½ ч. л.
Приготування:
Цибулю наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці, обсмажте овочі на рослинному маслі. Готові овочі остудіть.
Добре промийте рис до прозорості. Залийте водою і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, відкиньте на сито і промити.
Порада: для ледачих голубців беріть круглозернистий рис, щоб вони не були сухими. У курглозернистом рисі навіть після пропарювання багато крохмалю.
М’ясо наріжте на невеликі шматочки і пропустіть через м’ясорубку.
Зріжте верхні листи капусти, розділіть качан на частини і пропустіть через м’ясорубку, злийте сік, що виділився. Змішайте капусту, фарш та овочі. Для соковитості і м’якості, додайте вершкове масло кімнатної температури. Приправте сіллю, перцем, мелкорубленным кропом. Додайте рис. Відбийте фарш, затягніть плівкою і поставте в холодильник на 20 хвилин.
Підлива. Цибулю дрібно наріжте, моркву натріть на тертці, злегка обсмажте на рослинному маслі. Помідори натріть на тертці і змішайте з томатною пастою. Томатну масу додайте до овочів, приправте сіллю, перцем і базиліком. Муку обсмажте на сухій сковороді до горіхового запаху, перекладіть з миску і змішайте з водою. Борошняну суміш влийте в підливу, додайте цукор. Якщо підлива занадто густа, додайте води. Тушкуйте підливу 3-5 хвилин.
Змочити руки у воді і сформуйте голубці. На дно дека викладіть трохи підливи. Обварите голубці в окропі і щільно викладіть на деко, щоб не ковзали. Залийте голубці підливою. Накрийте деко фольгою і тушкуйте в духовці 15 хвилин при 180 градусах. Потім зніміть фольгу і залиште в духовці ще на 5-7 хвилин. Готові голубці викладіть на блюдо і залийте підливою, у якій вони тушкувалися, прикрасьте петрушкою.

Categories:   Другі страви, М'ясні страви, Овочеві страви, Рецепти

Comments