Menu

М’ясна збірна солянка

Блюдо, якому більше 300 років. Блюдо з соковитими шматочками м’яса і запаморочливим ароматом копченостей – класична солянка.

Складові:

  • Яловича грудинка – 700 г
  • Цукрова яловича кістка – 300-500 г
  • Копчені свинячі ребра – 300 г
  • Лук (для бульйону) – 1 шт
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Чорний перець – 3 горошини
  • Сіль
  • Шинка – 200 г
  • Копчена ковбаса – 200 г
  • Солоні огірки – 3-4 шт
  • Огірковий розсіл – 1 склянка
  • Вершкове масло – 50 г
  • Томатний соус – 150 мл

Приготування:

Вимийте і просушіть м’ясо, зачистити від плівок.

Порада: мийте м’ясо в холодній воді, в гарячій воно втратить соковитість.

Накрийте м’ясо харчовою плівкою і злегка відбийте плоскою стороною кухонного молотка. Викладіть м’ясо, ребра і кістка в киплячу воду, варіть до готовності 2 години на повільному вогні, додайте цілу цибулину. Регулярно знімайте піну. Готове м’ясо відокремте від кістки і розберіть на волокна.

Порада: щоб м’ясо залишилося соковитим – варіть великим шматком. Дрібні шматки після варіння будуть сухими.

На вершково-рослинному маслі обсмажити цибулю до прозорості 5-7 хвилин. З’єднайте цибулю з томатним соусом, перекладіть в деко і млоїте в духовці при 100 градусах 1,5 години.

Порада: томатну пасту не можна смажити – вона проходила термообробку під час виробництва.

Огірки очистіть від шкірки і наріжте кубиком. Протушкувати огірки в бульйоні на сковороді.

Ковбасу і шинку наріжте смужками і підсмажте на сковороді 2-3 хвилини на середньому вогні.

Порада: варену ковбасу не додають в солянку – вона розварюється і робить суп в’язким.

У бульйон додайте м’ясо, копченості, огірки, доведіть до кипіння. За 10 хвилин до готовності додайте зажарку. Прокип’ятіть розсіл і влийте до бульйону. Дайте готової солянці настоятися 30 хвилин, перед подачею на стіл додайте лимон, сметану, оливки і рубану зелень.

Categories:   М'ясні страви, Перші страви, Рецепти

Comments