Menu

М’ясо по французьки

Листкове, золотисте, з кулею ніжного сиру м’ясо по-французьки.

Складові:

• Свиняча вирізка – 500г

• Цибуля – 1 шт

• Твердий сир – 100 г

• Соняшникова олія – ​​2 ст.л.

• Сіль

• Перець

• Розмарин• Чебрець

• Лимонний сік – 50 мл

Для соусу:

• Вершкове масло – 200г

• Яйця – 3 шт

• Лимонний сік – 1-2 ст.л.

• Біле сухе вино – 1-2 ст.л.

• Сіль

• Перець

Приготування

Промийте м’ясо під проточною водою і обсушити паперовим рушником. Наріжте м’ясо на шматки по 2,5 см в ширину, щоб після випікання воно було соковитим.

Порада: щоб м’ясо не втратило форму і залишилося м’яким, нарізуйте його поперек волокон.

Кожен шматочок відбийте кухонним молотком з гострими зубчиками. Змастіть рослинним маслом, чорним меленим перцем і сіллю, додайте розмарин і чебрець. Промассируйте м’ясо, щоб воно швидше промаринувалося. Залиште під плівкою на 30 хвилин.

Голландський соус. Розтопити вершкове масло в духовці, потім охолодіть до кімнатної температури. Збийте жовтки міксером і поставте на парову баню. Продовжуйте збивати міксером до густої маси, влийте вино. Невеликими порціями додавайте розтоплене масло, лимонний сік, сіль, перець. Збивайте на паровій бані до тих пір, поки соус не почне густіти.Лук наріжте півкільцями і замаринуйте в лимонному соці з водою на 5 хвилин, щоб він був соковитим. Обсмажте замариноване м’ясо на сковороді по 1 хвилині з кожної сторони. Викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Порада: перед запіканням необхідно обсмажити м’ясо, щоб воно вийшло соковитим.

Кожен шматочок свинини в широку смужку фольги і викладіть на деко, застелене пергаментом. Потім змастити м’ясо тонким шаром соусу, зверху покладіть маринована цибуля і покрийте рівномірно соусом. Випікайте 30 хвилин при 180 градусах. За 10 хвилин до закінчення приготування посипте тертим сиром. Подавайте порційно гарячим, прикрасивши зеленню і овочами.

Categories:   Другі страви, М'ясні страви, Рецепти

Comments