Menu

Міні-тефтелі польпетте

Складові:

• Яловичина – 500 г

• Бекон – 100г

• Фісташки – 50г

• Пармезан – 50 г

• Петрушка – 20 г

• Яйця – 2 шт

Для томатного соусу:

• Цибуля – 1 шт

• Селера – 1 стебло

• Морква – 1 шт

• Часник – 1 зуб

• Томати у власному соку – 400 г

• Соняшникова олія – ​​3 ст.л.

• Біле сухе вино – 100 мл

• Лимон – 1 шт

• Сіль, перець – за смаком

Приготування:

Висипати фісташки на суху сковороду і обсмажити протягом 5 хвилин, щоб вони стали більш сухими і хрусткими. Фісташки додадуть інтенсивний горіховий смак і хрустку текстуру. Фісташки можна замінити мигдалем, кешью, арахісом, кедровими і волоськими горіхами. Висипати обсмажені фісташки на дошку і порубати ножем. М’ясо нарізати на шматки. Бекон нарізати кубиком по 2 см. Петрушку дрібно порубати. Сир натерти на крупній тертці. Саме сир додасть тюфтельки щільність і збереже форму. Пармезан так само можна замінить сиром Гауда, Голландським або Російським. Два яйця розбити і збити виделкою. В першу чергу залежить в блендер м’ясо бекон. Прокрутити до більш дрібних шматочків. Потім закласти тертий сир, петрушку і прокрутити. В кінці додати рубані фісташки. Викласти фарш в миску, приправити спеціями за смаком, влити трохи збитих яєць і перемішати. Якщо фарш сухуватий, влийте ще трохи яєць. Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник. Мокрими руками сформуйте міні-тюфтельки. Змастіть деко олією. Викладіть тюфтельки на деко і запечіть в духовці близько 10 хвилин при 160 градусах. Залити томатним соусом і запікати ще 10 хвилин.

Томатний соус. Цибулю і моркву нарізати дрібними кубиками. Стебла селери нарізати невеликими слайсами по 0,5 см. На добре розігрітій сковороді обсмажте овочі до напівготовності, видавити зубчик часнику. Добре розігрійте сотейник і влийте біле вино, випарувати алкоголь. Вино додасть страві вишуканий смак, а винна кислота збереже овочі цілісними. Влити випарене вино до овочів, додати томати у власному соку і тушкувати 5-10 хвилин. Приправити сіль перцем за смаком, натерти цедру лимона.Подавати блюдо гарячим, прикрасити рубаною зеленню.

Categories:   Другі страви, М'ясні страви, Рецепти

Comments