Menu

Оселедець під шубою

Королева новорічного столу, загорнувшись в ніжну картоплю і приємно солодкуватий бурачок з пишним шаром домашнього майонезу – святково яскрава оселедець під шубою.

Складові:

• Оселедець малосоленая – 400 г

• Картопля – 200 г

• Морква – 200 г

• Бурак – 200 г

• Лук – 70г

• Яблуко – 1 шт

• Майонез – 200 мл

Домашній майонез:

• Сіль – 3г

• Цукор – 15 г

• Гірчиця – 4г

• Яйця – 2 шт

• Соняшникова олія – ​​150 мл

• Лимонний сік – 5 мл

Приготування:

Змішайте сіль з невеликою кількістю води, покрийте їй буряк і запікайте в духовці при 200 градусах 40 хвилин. Остудіть, очистіть і натріть на крупній тертці.

Порада: щоб салат не розкис, буряк для «шуби» потрібно запекти в духовці.

Картоплю і моркву відварити в підсоленій воді до готовності. Остудіть і почистіть. Натріть на крупній тертці.

Порада: щоб салат не був водянистим, соліть овочі під час їх приготування.

Оселедець обробити, вийміте нутрощі, зріжте плавники, відокремте від кісточок і зніміть шкіру. Наріжте дрібними кубиками.

Порада: щоб легко почистити оселедець від кісточок, необхідно побити її об стіл 2-3 рази з кожного боку. М’якоть стане м’якше і кістки почнуть відходити набагато легше.

Цибулю дрібно накришити і замаринуйте. У сотейник з водою (100 мл) додайте сіль (3г) і цукор (25г), доведіть до кипіння. Всипте цибулю і яблучний оцет (55мл). Маринують від 2 до 10 хвилин. Відкиньте на друшляк і дайте охолонути. Натріть яблуко на терці.

Домашній майонез. Змішайте жовтки, гірчицю, цукор, сіль, соняшникова олія. Збийте міксером чи виделкою до густої, однорідної емульсії. В кінці додайте лимонного соку для пікантності смаку.

Збірка салату. Викладайте салат наступними шарами: оселедець → майонез → картопля → цибулю → майонез → морква → яблуко → буряк → майонез.

Categories:   Страви з морепродуктів і риби, Рецепти, Салати

Comments