Menu

Паста карбонара

Ніжні, тонкі ниточки тіста, викладені апетитною гіркою. Зверху насичений вершковий соус з пікантними шматочками підсмаженого бекону. Зустрічайте, улюблениця мільйонів італійська паста карбонара!

Складові:

Для тіста:

• Борошно – 200 г

• Яйця – 2 шт

• Рослинна олія – ​​2 ч.л.

• Вода – 2 ст.л.

для соусу

• Вершки – 80 мл

• Бекон – 200г

• Пармезан – 200г

• Сіль – 1 ч.л.

• Чорний мелений перець

• Яйця – 4 шт

• Оливкова олія – ​​1 ст.л.

Приготування:Висипати склянку борошна на стіл у вигляді гірки, в центрі зробіть поглиблення і вбийте яйця, влийте 2 ч.л. рослинного масла і трохи води.

Порада: на кожні 100 г борошна додайте 1 яйце, 5 мл рослинного масла і 20 мл води, щоб тісто вийшло еластичним

Починайте вимішувати тісто близько 20 хвилин руками, попередньо змочивши їх водою. Загорніть готове тісто в плівку і поставте в холодильник на 20-30 хвилин.

Порада: покладіть тісто в холодильник після вимішування, щоб паста легко розкочувалася, і виріб тримало форму.

Натріть сир на дрібній тертці. Бекон наріжте кубиком 1х1 см.

Соус. Змішайте тертий сир з курячими жовтками і влийте вершки. Приправте трохи перцем.Притрусіть поверхню борошном і починайте розгортати тісто завтовшки 2 мм. Виріжте з тіста прямокутник і розріжте його на тонкі смуги по 0,5 см в ширину. Притрусіть трохи борошном і помістіть в киплячу підсолену воду. Варіть пасту 2-3 хвилини, щоб вона була смачною і зберегла форму.

Порада: на кожні 100 г пасти використовуйте 1 л води, щоб при варінні паста не злипалися.

Кубики бекону обсмажте на сковороді і додайте гарячу пасту. Всі інгредієнти змішайте в мисці з готовим соусом і викладіть на підігріті тарілки. Блюдо подавати свіжим і гарячим, прикрасивши листочками зелені.

Categories:   Другі страви, Рецепти

Comments