Menu

Печеня

Складові:

• Яловича лопатка – 300 г

• Копчені свинячі ребра – 300 г

• Картопля – 300г

• Лук – 150 г

• Морква – 150 г

• Болгарський перець – 200 г

• Помідори – 300 г

• Сіль

• Перець• Лавровий лист

• Рослинна олія – ​​100 мл

Для кришечок з тіста:

• Вода – 100 мл

• Борошно – 400 г

• Сіль – 0,5 ч.л.

• Цукор – 1 ст.л.

• Яйце – 1 шт.• Соняшникова олія – ​​50 мл

Приготування:

Прісне тісто. У сухий мисці змішайте борошно, сіль і цукор. Збийте яйце з водою і порційно додавайте борошно в яєчну суміш і вимішуйте виделкою. Потім викладіть тісто на поверхню і розминайте руками 3-5 хвилин. При розрізі ножем тісто не повинно прилипати. Сформуйте кулю, перекладіть в миску, накрийте рушником і залиште «відпочивати» на 20 хвилин.

Порада: щоб тісто було без грудочок і еластичним, необхідно змішувати сухі і мокрі інгредієнти окремо.

Печеня. Морквину наріжте смужками по 3 см, щоб у готовій страві вона не була гіркою. Лук півкільцями, м’ясо шматочками 2х2 см, копчені реберця по одній штуці, болгарський перець смужками по 0,5 см, картоплю кубиками 3х3 см.

Порада: перед приготуванням страви обсмажте картоплю, щоб він не розварився в жаркому.

Порада: щоб м’ясо було м’яким і швидше готувалося, нарізуйте його поперек волокон.

Добре розігрійте три сковорідки. На першій обсмажте картоплю, на другий морквину, на третин м’ясо. Картоплю і м’ясо обсмажують 3-5 хвилин до золотистої скоринки. Морквину не більш 3 хвилин, потім додайте половину цибулі. Помідор наріжте кільцями. На дно горщика викладіть м’ясо, так як воно готується найдовше. Далі куля картоплі, реберця, морква з цибулею, болгарський перець, сиру цибулю і накрийте помідорами. У кожен горщик додати солі, перцю і лавровий лист. Залийте в інгредієнти 100 мл гарячої води. Необхідно додавати води в 4 рази менше ніж інгредієнтів, для того щоб спекотне було наваристим.

Порада: для приготування печені вибирайте утятницу або глиняні горщики.

Перед приготуванням замочіть горщики в воді на 20 хвилин, щоб спекотне було соковитим.

Плетені кришечки. Нарвати тісто невеликими шматочками і додати 50 г масла, добре вимісити. Розділити тісто на три частини і розкачати на невелике коло. Розрізати смужками по 15 см в довжину і 2 см в ширину. Смужки тесту переплетіть між собою, щоб вийшов плетений квадрат. Викладіть зверху на горщик і притисніть, зайве зріжте ножем. Для того щоб кришечки були рум’яні і не підгорає, змастіть їх яйцем і присипте сіллю.Щоб страва була соковитою, поставте спекотне в холодну духовку і розігрівати до 180 градусів. Запікайте спекотне близько години до готовності.Подавайте готове спекотне з плетеної кришечкою, замість хліба.

Categories:   Другі страви, М'ясні страви, Овочеві страви, Рецепти

Comments