Menu

Пиріг з айвою

Айва – фрукт дуже корисний, але плоди її бувають трохи терпкими. Можливо, тому ви рідко що-небудь з неї готуєте.

Складові:

Для тіста:

  • Вершкове масло – 120 г
  • Жовтки – 2 шт
  • Цукор – 0,5 ст.
  • Сметана – 1 ст.л.
  • Борошно – 1,5 ст.
  • Ванільний цукор – 10 г

Для начинки:

  • Айва – 2 шт
  • Горіхи – 180 г
  • Цукор – 220 г
  • Вершки – 220 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Вода – 2 ст.л

Приготування:

Пісочне тісто. За допомогою міксера збийте жовтки, цукор і охолоджене вершкове масло. Далі додайте ванільний цукор і сметану. В кінці додайте все борошно, і вимішують тісто. Загорніть готове тісто в плівку і покладіть в холодильник на 30-40 хвилин.

Форму для випікання застеліть пергаментом, тісто розкачати в пласт і викладіть на дно форми, сформуйте високі борти. Поставте заготовку в холодильник на 1 годину. Потім випікайте тарт при 200 градусах 15 хвилин. Дно тарта змастіть рясно карамеллю, викладіть горіхи по всій поверхні, викладіть слайси айви і змастіть залишилася карамеллю. Випікайте ще 15 хвилин при 160 градусах.

Начинка. Айву очистіть від шкірки і насіння, розріжте на 4 частини і збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла. Потім проваріть четвертинки айви 3-5 хвилин, це допоможе позбавитися від зайвої терпкості. Проварену айву наріжте тонкими слайсами. Волоські горіхи подрібніть в блендері.

Вершкова карамель. У сотейнику змішайте цукор з водою, варіть до золотистого кольору. Потім додайте вершки кімнатної температури і вершкове масло.

Categories:   Десерт, Рецепти, Солодка випічка

Comments