Menu

Пташиний тжвжік з томатами

Не вірите, що можна нагодувати всю сім’ю м’ясом за 30 гривень? Приготуйте традиційне вірменське блюдо у себе вдома.

Складові:

  • Куряча печінка – 200 г
  • Курячі серця – 200 г
  • Курячі шлунки – 100 г
  • Лук – 2 шт
  • Часник – 3 зубчики
  • Помідори – 2 шт
  • Сіль
  • Перець
  • Імбир – 1 ст.л.
  • Вершкове масло – 1 ст.л.

Приготування:

Пупки і серця промийте під проточною водою, зачистити від жиру і плівок і замочіть в оцтово-сольовому розчині на 30-40 хвилин (на 1 л води 50 г яблучного оцту і 2 ст.л. солі), щоб прибрати специфічний запах. Після розчину оцту з сіллю трохи промийте чистою водою. Проваріть пупки, і серця 25 хвилин на середньому вогні, відкиньте на сито стікати.

Лук наріжте півкільцями. Помідори очистіть від шкірки і перебити в блендері до однорідного стану.

Порада: свіжі томати можна замінити томатною пастою.

Курячу печінку обсмажити на олії з двох сторін. Як тільки печінку обсмажити, додайте відварені пупки і серця. Потім додайте півкільця цибулі і обсмажте до золотистого кольору. Далі томати, рубаний часник і корінь імбиру, натертий на дрібній тертці. За смаком приправити сіллю і перцем, додайте вершкове масло. Дайте готовому страві настоятися під закритою кришкою 10 хвилин.

Categories:   Страви з птиці, Другі страви, М'ясні страви, Рецепти

Comments