Menu

 

Свинячі щічки

Рум’яні, соковиті свинячі щічки з пікантною гостротою, запечені на ароматної подушці з овочів. Польський рецепт, де це блюдо вважається делікатесом.

Складові:

  • Свинячі щічки – 1 кг
  • Часник – 2 зубчики
  • Картопля – 3 шт
  • Морква – 1 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Болгарський перець – 1 шт
  • Перець чилі – ¼ шт
  • Брокколі – 250 г
  • Кріп – 3 гілочки
  • Масло – 20 мл
  • Борошно – 40 г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Перець – 1 ч.л.
  • Мускатний горіх – 3 г
  • Коріандр – 3 г
  • Сухий базилік – 3 г
  • Лимон – 1 шт

Приготування:

Вимийте щічки і зріжте шкірку з 1 см сала, наріжте на шматочки 5х5 см.

Панірування. Змішайте борошно, сіль, чорний перець, мускатний горіх і коріандр. Запаніруйте кожен шматочок і обсмажте на добре розігрітій олії до золотистого кольору.

Часникова вода. Часник видавити через прес, змішайте з водою. Додайте сухий базилік і рубаний кріп. Часниковою водою полийте підсмажені щічки.

Овочева подушка. Цибулю, моркву і перець наріжте соломкою. Перець чилі очистіть від насіння і наріжте тонкими смужками. Картопля очистіть від шкірки і розрізати на 4 частини.

Брокколі необхідно розморозити і залийте водою з лимоном на 1 хвилину, щоб вона втратила свій колір в процесі приготування.

Змішайте всі підготовлені овочі, підсолити, викладіть на деко, застелене фольгою, в один шар. Зверху викладіть щічки, накрийте фольгою і запікайте при 180 градусах 1 годину. Зніміть фольгу і запікайте ще протягом 30 хвилин.

Запечені щічки викладіть на овочеву подушку, прикрасьте лавровими листками.

Categories:   Другі страви, М'ясні страви, Рецепти

Comments