Menu

Цибульний суп

Король французької кухні. З пряним і яскравим карамельним ароматом, з золотистими грінками, закутаний ніжною павутинкою гарячого сиру, ідеальний цибульний суп.

Складові:

• Цибуля – 1 кг

• Вершкове масло – 150 г

• Пшеничне борошно – 60 г

• Сухе біле вино – 250 мл

• Вода – 2 л

• Курячі шийки – 1 кг

• Морква – 1 шт

• Сіль – 10г

• Цукор – 10 г

• Сушена петрушка – 3 г

• Сушений чебрець – 3г

• Лавровий лист – 4 шт

• Перець чорний горошком – 10 шт

• Багет – 1 шт

• Твердий сир – 100г

Приготування:

Наріжте вершкове масло на шматочки і поставте топитися в духовку при 100 градусах. Вимийте курячі шийки в холодній воді, просушіть і викладіть на деко, застелене пергаментом. Відстань між шийками 1 см. Моркву і цибулю добре вимийте перед запіканням і не очищати від шкірки. Вийміте розтоплене масло, а деко з шиями і овочами поставте в духовку при 200 градусах на 8 хвилин. Зніміть з розтопленого масла верхню плівку і білі точки, дайте охолонути і поставте в холодильник.

Порада: щоб суп не був прісним, вибирайте гострі сорти цибулі.

Очистіть цибулю і поставте в морозилку на 15 хвилин. Так при нарізанні цибуля не буде щипати очі. Шиї і овочі перекладіть в емальовану каструлю і залийте водою. Приправте запашними спеціями: перець горошком, лавровий лист, суха петрушка, чебрець. Доведіть бульйон до кипіння і варіть близько години на маленькому вогні. Процідіть готовий бульйон через сито.

Порада: нарізайте цибулю півкільцями, щоб в супі він давав горілий присмак.

Накришить цибулю, посоліть і перемішайте. Необхідно, щоб цибуля пустила сік. Розтопіть на сковороді топлене масло і викладіть цибулю. Тушіть лук у власному соку 20 хвилин на маленькому вогні. Коли цибуля змінить колір, стане прозорим, додайте ще 0,5 ст.л. цукру і продовжуйте тушкувати ще 20 хвилин, постійно помішуючи. Всипте 3 ст.л. борошна до цибулі і обсмажте 2-3 хвилини. Залийте білим вином, випарюйте алкоголь 5 хвилин. З’єднайте бульйон з цибульний-борошняної сумішшю і варіть ще 20 хвилин на маленькому вогні.

Порада: щоб суп був без грудок, додайте борошно в кінці тушкування луку.

Наріжте багет на шматочки і підсушіть його в духовці 15 хвилин при 180 градусах. Розлийте готовий бульйон в порційні глиняні горщики і викладіть зверху грінки, притрусіть тертим сиром. Поставте в духовку на 15 хвилин при 200 градусах. Запікайте до появи золотистої сирної скоринки.

Categories:   Перші страви, Рецепти

Comments