Курячі сердечка в сметані

М’які, ніжні м’ясні шматочки з пікантним присмаком спецій в ароматному густому соусі. Варто спробувати один раз і зупиниться вже не зможете. 

Інгредієнти:

  • Курячі сердечка – 1 кг
  • Цибуля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Борошно – 50 г
  • Сметана – 60 мл
  • Молоко – 35 мл
  • Сіль – 5 г
  • Чорний мелений перець – 2,5 г

Приготування. Курячі сердечка в сметані

Видаліть плівки з сердечок, відріжте частину жиру з артеріями і згустками крові. Добре вимийте і викладіть на сито, щоб зтекла зайва вода.

Порада: страви з курячих сердечок корисні для кісток, волосся, серцево-судинної і кровоносної систем.

Відваріть сердечка в підсоленій воді близько 5 хвилин. Відкиньте на сито. Обсмажте на сковороді до скоринки, додайте борошно і обсмажте на сильному вогні 1 хвилину. Сметану змішайте з молоком і додайте до сердечок. Приправте перцем і сіллю. Тушкуйте на повільному вогні 5-10 хвилин під закритою кришкою.

Порада: борошно нейтралізує кислоту сметани в соусі. Молоко не дасть сметані згорнутися під час обсмажування.

Цибулю наріжте півкільцями, моркву натріть на крупній тертці. Обсмажте овочі до напівготовності, остудіть. Змішайте овочі з готовими сердечками, дайте страві настоятися. Викладіть сердечка на плоску тарілку, прикрасьте шматочками перцю чилі і листям базиліка.