Плов
Приготування. Плов
Складові:
- Рис – 500 г
- Яловичий антрекот – 500 г
- Яловиче реберце – 1 шт
- Лук – 3 шт
- Морква – 500 г
- Часник – 1 головка
- Зіра – 1 ч.л.
- Куркума – 1 ч.л.
- Барбарис – 1 ст.л.
- Червоний перець – 1 стручок
- Сіль за смаком
Приготування:
Промийте рис в проточній воді до прозорості. Залийте теплою водою і залиште на 30 хвилин.
Порада: для приготування плову використовуйте довгозернистий рис. Замочений рис швидше зваритися і буде краще вбирати аромати м’яса.
Лук наріжте товстими півкільцями, моркву наріжте соломкою.
Для початку обсмажте одне ребро і дві половинки цибулі на розжареній олії до темно-коричневого кольору 5-7 хвилин. Попереднє обсмажування додасть маслу м’ясного і яскравого овочевого аромату. Далі приберіть цибулю і обсмажте м’ясо, нарізане кубиками, до золотистої скоринки.
Порада: готуйте плов в чавунному казані. Він не підгорить і буде ароматно соковитим.
Додайте цибулю і смажте до прозорості на середньому вогні. Далі додайте моркву і посоліть за смаком. Приправте зірой, куркумою, червоним перцем і барбарисом. Рис процідіть і викладіть зверху м’яса, ані перемішуйте. Залийте окропом, щоб вода покривала рис на 1,5 – 2 см. Варіть на великому вогні, поки вода зверху не випарується. Головку неочищеного часнику повністю занурте в рис, щоб він віддав свій аромат. Потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте рушником і варіть під закритою кришкою 15-20 хвилин. Готовий плов перемішайте і подавайте порційно гарячим з помідорами і цибулею.