Їжте ягоди, щоб зберегти здоров’я і красу!

Приготування. Їжте ягоди, щоб зберегти здоров’я і красу!

Матінка – природа щедро постачає нас багатими врожаями овочів, фруктів, різноманітних злаків, вона подарувала нам безцінні смачні ягоди, які містять в собі велику кількість вітамінів і різних мікроелементів. Раніше, коли хімічна промисловість не була настільки розвинена, люди використовували натуральні речовини для лікування і профілактики всіх захворювань. В нашому розпорядженні є все для того, щоб бути здоровими і повними енергії, треба лише цього захотіти. Тому зараз ми спробуємо з вами розібратися в тому, чим багаті на ягоди, і як з їх допомогою можна поліпшити своє самопочуття і загальний стан організму.

КлубникаНачнем з усіма улюбленої полуниці. Ця ягода повна вітамінів, органічних кислот, мінералів і пектинів, крім того, вона містить каротин і фолієву кислоту. Полуниця стане відмінним засобом для профілактики серцево-судинних і онкологічних захворювань, а що міститься в ній клітковина сприяє поліпшенню роботи кишечника.
КлюкваЛюбителям кисленькой журавлини буде приємно дізнатися, що ця цінна ягідка має протимікробну дію, зупиняє процеси бродіння і гниття в організмі, тому її добре їсти для загоєння гнійних ран. Також журавлина здатна виводити важкі метали і шкідливі речовини з організму, що неодмінно важливо в нашій бурхливо розвивається техногенної обстановці. Ще корисно їсти журавлину, якщо ви хочете мати здорові ясна.
ЧерешняЛетом переповнені базари соковитою і солодкої черешнею. Її по праву вважають справжнім природним лікарем, бо вона надає загальне омолоджуючу дію на організм, попереджає ракові захворювання і корисна для серцево-судинної системи. Крім цього, варто відзначити болеутоляющую здатність черешні, вона допоможе при головних і артритних болях, при болях у хребті і суглобах. Пектин у складі журавлини сприяє схудненню організму.
КалинаЕсли ви хочете дати своєму тілу потужну вітамінну підзарядку, то неодмінно їжте ягоду калину, вона цілком замінить сучасні дорогі фармацевтичні полівітаміни. Здавна сік калини вважається чудовим профілактичним засобом від мігрені. Калина дуже ефективна при лікуванні порушень серцевого ритму і серцево-судинної системи. Її використовують для лікування шлункових захворювань, колітів і запалення дванадцятипалої кишки.
ВишняУпотребление вишні допоможе знизити рівень холестерину в крові і поліпшити травлення. Завдяки своїм високим антиоксидантним властивостям, вишня захистить ваш організм від передчасного старіння, зміцнить серцеву систему та нервову, підтримає зір і потенцію. Тому цю чудову ягоду дуже часто називають «Ягодою вічної молодості».
ГранатЛично я просто обожнюю їсти гранат, це ціле цікаве дійство, коли доводиться визволяти численні зернятка із щільного переплетення шкурок, а потім із задоволенням насолоджуватися кисло-солодким соком його насіння. Кожне з яких містить у собі безліч вітамінів, тому зміцнює імунітет і дозволить вашому організму впоратися з хворобами інфекційного характеру. Гранат позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи і покращує травлення, також він примітний своїм антисептичною, протизапальною і знеболюючою властивістю. А ще гранат має сечогінну дію.
БрусникаПолезные властивості брусниці полягають у її здатності боротися з авітамінозом, захворюваннями нирок і сечокам’яною хворобою. Якщо у вас поганий зір або ви страждаєте на ревматизм, то обов’язково включіть в свій раціон цю цінну ягідку. Брусниця може зупиняти запальні процеси і збивати температуру. А також, їжте брусницю, для того, щоб зарядитися енергією, підняти настрій і поліпшити тонус всього організму.
МалинаЯгода малина, така ніжна і солодка, може похвалитися вмістом марганцю і клітковини, які забезпечують високий метаболізм в організмі, завдяки чому швидше спалюються жири і це сприяє схудненню. Різноманіття вітамінів, харчових волокон та антиоксидантів у складі малини живлять все тіло, запобігають онкологічні захворювання і допомагають підтримувати молодість організму.
РевеньИ, наостанок поговоримо про корисні властивості ревеню. Це, звичайно, не ягода, але його чудові харчові і дієтичні властивості неможливо не відзначити в цій статті. Черешки ревеню містять величезну кількість вітамінів, волокон та мінералів. Ревінь має антиоксидантні властивості, він корисний для зору, зміцнює нервову систему, кістки і покращує стан шкірних покривів і слизових оболонок.
Дійсно, нас оточують прекрасні природні дари, з розумом, використовуючи які, можливо довгі роки зберігати відмінне здоров’я і відмінну фізичну форму. Так що їжте ягоди з задоволенням і будьте здорові!