Варення

Соковиті, яскраві, фантастично привабливі. На вашому столі такі смачні літні фрукти і звичайно тільки найсмачніше варення з них.

Інгредієнти:

  • Для абрикового варення:
  • Абрикоси - 1 кг
  • Цукор - 800 г
  • Вода - 200 мл
  • Ядра абрикосових кісточок - 6 шт
  • Лимонна кислота - 1 ч.л.
  • Для персикового варення:
  • Персики - 1 кг
  • Цукор - 800 г
  • Вода - 200 мл
  • Мигдаль - 100 г
  • Лимонна кислота - 1 ч.л.

Приготування. Варення

Абрикосове варення. Добре вимийте і висушіть абрикоси. Видаліть кісточки і проколіть абрикоси по всій поверхні зубочисткою, покладіть в каструлю. Абрикосові кісточки підсушіть в духовці і витягніть ядра. Просушіть 5 хвилин при 160 градусах, зніміть плівку. Готовим сиропом залийте варення. Залиште до повного охолодження, потім злийте сироп в сотейник, доведіть до кипіння і знову залийте варення. Повторіть цю процедуру 3 рази. В останній раз проваріть варення 2-3 хвилини, додайте ядра і лимонну кислоту. Викладіть готове варення в простерилізовані банки і щільно закрийте.

Порада: щоб варення було бурштинового кольору, вибирайте пружні абрикоси, мийте щіткою з м’яким ворсом або губкою.

Персикове варення. Розділіть персики на дві частини, видаліть кісточку і ошпарте окропом. Зніміть шкірку, укладіть в каструлю. Мигдаль залийте окропом на 2 хвилини, очистіть від шкірки. Готовим сиропом залийте варення. Залиште до повного охолодження, потім злийте сироп в сотейник, доведіть до кипіння і знову залийте варення. Повторіть цю процедуру 3 рази. В останній раз проваріть варення 2-3 хвилини, додайте мигдаль і лимонну кислоту. Викладіть готове варення в простерилізовані банки і щільно закрийте.

Порада: якщо під час варіння варення з’являється пінка – знімайте її, щоб варення не заграло.

Цукровий сироп. У сотейнику змішайте воду і цукор. Варіть сироп на повільному вогні, постійно помішуючи.