Закуски з сливи
Інгредієнти:
- Шоколад чорний - 200 г
- Cливи - 1000 г
- Цукор - 500 г
- Імбир - 20 г
Приготування. Закуски з сливи
Маринад. У сотейник влийте воду, додайте цукор і оцет. У киплячий маринад додайте аніс, запашний і чорний перець горошком. Проваріть 5-7 хвилин. Додайте коньяк, випаріть алкоголь.
Порада: для маринування використовуйте сливу сорту «угорка».
Мариновані сливи. Сливи вимийте і викладіть в каструлю, додайте лавровий лист і гвоздику. Залийте маринадом, накрийте кришкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі. Злийте остиглий маринад в сотейник, доведіть до кипіння, зніміть піну. Сливи викладіть в стерилізовані банки, залийте маринадом і щільно закрийте.
Джем «чорнослив в шоколаді». Сливи вимийте, видаліть кісточки. Перебийте в блендері до однорідної пишної маси. Сливову масу перекладіть в каструлю, додайте цукор, імбир, шматочки гіркого шоколаду. Доведіть до кипіння, проваріть 15 хвилин до загустіння. Перелийте джем в стерилізовані банки, щільно закатайте кришками.