Закуски з сливи

Інгредієнти:

  • Шоколад чорний - 200 г
  • Cливи - 1000 г
  • Цукор - 500 г
  • Імбир - 20 г

Приготування. Закуски з сливи

Маринад. У сотейник влийте воду, додайте цукор і оцет. У киплячий маринад додайте аніс, запашний і чорний перець горошком. Проваріть 5-7 хвилин. Додайте коньяк, випаріть алкоголь.

Порада: для маринування використовуйте сливу сорту «угорка».

Мариновані сливи. Сливи вимийте і викладіть в каструлю, додайте лавровий лист і гвоздику. Залийте маринадом, накрийте кришкою і залиште на 3 години при кімнатній температурі. Злийте остиглий маринад в сотейник, доведіть до кипіння, зніміть піну. Сливи викладіть в стерилізовані банки, залийте маринадом і щільно закрийте.

Джем «чорнослив в шоколаді». Сливи вимийте, видаліть кісточки. Перебийте в блендері до однорідної пишної маси. Сливову масу перекладіть в каструлю, додайте цукор, імбир, шматочки гіркого шоколаду. Доведіть до кипіння, проваріть 15 хвилин до загустіння. Перелийте джем в стерилізовані банки, щільно закатайте кришками.