Гаспачо

Складові:

• Помідори – 500г

• Огірки – 250 г

• Червоний болгарський перець – 200 г

• Ріпчасту цибулю – 100г

• Часник – 1 зубчик

• Перець чилі – ½ шт

• Лимонний сік – 30 мл

• Томатний сік – 200 мл

• Нерафінована соняшникова олія – ​​60 мл

• Солодке яблуко – 100г

• Батон – 80 г

• Сіль

• Перець

Приготування:

Очистіть червоний болгарський перець від насіння і перетинок, розріжте на 4 частини і викладіть на суху розпечену сковороду. Коли перець обвуглився, зніміть з вогню і дайте постояти під закритою кришкою 5-10 хвилин, щоб шкірка легше знімалася. Очистіть перець від шкірки і наріжте довільно.

Порада: для ідеального гаспачо з насиченим томатним смаком беріть парникові або грунтові помідори. Щоб гаспачо не був схожий на густу кашу, беріть щільні помідори.

У кожного помідора виріжте серцевину, так як вона не подрібнюється в пюре. Пам’ятайте помідор пальцями, а потім тильною стороною ножа зніміть шкірку. Накришить очищені помідори в каструлю. Очистіть салатні огірки від шкірки, наріжте кільцями і додайте до решти інгредієнтів. Щоб надати супу гостроти додайте часник, цибулю і червоний перець. Для солодкої нотки додайте яблуко солодких сортів (Голден). Пам’ятайте лимон руками, розріжте і видавіть 2 ст.л. соку, додайте оливкового масла.

Порада: щоб суп не скис, додайте лимонний сік. Щоб гаспачо ні водянистим, додайте оливкову або соняшникову олію.

Для однорідної і рівномірної текстури влийте 200 мл томатного соку. За допомогою ручного блендера подрібніть всі інгредієнти до стану однорідного пюре. Білий батон наріжте скибочками, зріжте скоринку, нарвіть шматочками, висипте в суп і залиште на 5-7 хвилин. Потім знову перебейте блендером. Приправте спеціями за смаком.

Порада: додайте в суп білий батон, щоб він не був занадто жирним.

Дайте супу настоятися 30 хвилин і подавайте порційно, прикрасивши зеленню.