
Гаспачо
Приготування. Гаспачо
Складові:
• Помідори – 500г
• Огірки – 250 г
• Червоний болгарський перець – 200 г
• Ріпчасту цибулю – 100г
• Часник – 1 зубчик
• Перець чилі – ½ шт
• Лимонний сік – 30 мл
• Томатний сік – 200 мл
• Нерафінована соняшникова олія – 60 мл
• Солодке яблуко – 100г
• Батон – 80 г
• Сіль
• Перець
Приготування:
Очистіть червоний болгарський перець від насіння і перетинок, розріжте на 4 частини і викладіть на суху розпечену сковороду. Коли перець обвуглився, зніміть з вогню і дайте постояти під закритою кришкою 5-10 хвилин, щоб шкірка легше знімалася. Очистіть перець від шкірки і наріжте довільно.
Порада: для ідеального гаспачо з насиченим томатним смаком беріть парникові або грунтові помідори. Щоб гаспачо не був схожий на густу кашу, беріть щільні помідори.
У кожного помідора виріжте серцевину, так як вона не подрібнюється в пюре. Пам’ятайте помідор пальцями, а потім тильною стороною ножа зніміть шкірку. Накришить очищені помідори в каструлю. Очистіть салатні огірки від шкірки, наріжте кільцями і додайте до решти інгредієнтів. Щоб надати супу гостроти додайте часник, цибулю і червоний перець. Для солодкої нотки додайте яблуко солодких сортів (Голден). Пам’ятайте лимон руками, розріжте і видавіть 2 ст.л. соку, додайте оливкового масла.
Порада: щоб суп не скис, додайте лимонний сік. Щоб гаспачо ні водянистим, додайте оливкову або соняшникову олію.
Для однорідної і рівномірної текстури влийте 200 мл томатного соку. За допомогою ручного блендера подрібніть всі інгредієнти до стану однорідного пюре. Білий батон наріжте скибочками, зріжте скоринку, нарвіть шматочками, висипте в суп і залиште на 5-7 хвилин. Потім знову перебейте блендером. Приправте спеціями за смаком.
Порада: додайте в суп білий батон, щоб він не був занадто жирним.
Дайте супу настоятися 30 хвилин і подавайте порційно, прикрасивши зеленню.