Голубці

Голубці

Складові:

• Капуста – 1 шт

• Свинина – 250г

• Яловичина – 250 г

• Круглозерністий рис – 250 г

• Цибуля ріпчаста – 2 шт

• Морква – 2 шт

• Перець болгарський – 2 шт

• Сметана – 2 ст.л

• Томати – 6 шт

• Рослинна олія – ​​2 ст.л

• Сіль

• Перець

• Паприка

• Мускатний горіх

Приготування:

Вимийте рис до прозорої води, так він краще з’єднатися з фаршем. Залийте холодною водою і доведіть до кипіння, відразу зніміть з плити, такий рис не перетравиться в голубці. Відкиньте на сито, дайте охолонути. З капустяного качана виріжте качан, від’єднайте листи і розріжте їх уздовж на дві частини. Якщо капуста маленька, листи годі й розрізати. У кожної половинки зріжте щільну частину (плодоніжки) і занурте в киплячу воду на 10 хвилин. Варіть до прозорості, відкиньте на друшляк, остудіть і просушіть.

Порада: найкраще для приготування голубців підходить плоский качан капусти. Можна брати і молоду капусту, щоб вона зберегла свій колір, під час варіння додайте в воду 1 ст.л. оцту. Вибирайте круглозерністий рис для приготування. Він добре тримає форму і коштує недорого. За бажанням рис можна замінити гречаною крупою.

Цибулю очистіть, і наріжте дрібними кубиками, моркву натріть на крупній тертці, перець наріжте кубиком. Протушкувати відразу всі овочі на рослинному маслі, приправте спеціями. Свіжі томати заблендеріте, процідіть через сито і змішайте зі сметаною, додайте сіль і перець.М’ясо пропустіть через м’ясорубку. Змішайте фарш з рисом і дрібно порізаними цибулею. Приправте сіллю, перцем, паприкою, мускатним горіхом за смаком.На кожен капустяний лист викладіть підготовлений фарш і сформуйте голубець. На дно каструлі викладіть овочеву подушку, потім щільно викладіть голубці, зверху знову овочі і залийте томатно-сметанним соусом. Для ніжного аромату додайте шматочок вершкового масла. Готуйте близько 1 години на повільному вогні.