
Іриски
Приготування. Іриски
Тонкий карамельний аромат, незабутній вершковий смак. Головні смакоту дитинства – свято улюблених солодощів за копійки!
Складові:
- пряжене молоко 4% – 500 мл
- цукор – 500 г
- вершкове масло – 70 г
- сода – 2 г
- вода – 75 мл
- лимонна кислота – 1 г
Приготування:
Інвертний сироп. Прогрійте воду в сотейнику, додайте цукор, доведіть до кипіння і додайте лимонну кислоту. Варіть близько 20 хвилин.
Пряжене молоко з цукром доведіть до кипіння на середньому вогні, додайте соду, а потім влийте інвертний сироп. Уварюють масу на середньому вогні 30-40 хвилин, постійно помішуючи під відкритою кришкою.
Порада: соду додають в кипляче молоко для того, щоб воно не згорнулося під час варіння. Щоб іриски тримали форму, варіть їх з відкритою кришкою.
Перед тим, як зняти з вогню конфетну масу, додайте вершкове масло, щоб іриски були рідкими. Форми для цукерок змастіть маслом, заповніть готової карамельної масою. Залиште остигати 1 годину при кімнатній температурі, потім поставте на 1 годину в холодильник.
Порада: для ірисок підходять форми з кераміки, не підходять – форми з дерева.