Крем брюле

Приготуйте ресторанне блюдо у себе на кухні, використовуючи доступні продукти і пристосування.

Складові:

  • Вершки – 500 мл
  • Цукор – 245 г
  • Вода – 30 мл
  • Яйця – 6 шт
  • Спирт – 45 мл

Приготування:

Для початку приготуйте карамель. Розтопіть цукор у воді протягом 7-10 хвилин на середньому вогні. Вершки прогрійте на середньому вогні протягом 5 хвилин. Тонкою цівкою влийте вершки в карамель.

Порада: беріть вершки 18-20% жирності, щоб десерт вийшов нежирним.

Відокремте білки від жовтків. Щоб не було неприємного яєчного смаку в десерті, зніміть з жовтків плівку. З’єднайте жовтки з цукром і злегка перемішайте. Тонкою цівкою влийте вершково-карамельну суміш в жовтки, змішайте. В керамічні формочки через ситечко виливайте масу. Застеліть деко паперовим рушником, поставте формочки, залийте деко гарячою водою до середини формочок і випікайте при 140 градусах 40 хвилин. Після випікання остудіть, накрийте плівкою і поставте в холодильник на 2 години.

Порада: форми для крем-брюле змащувати нічим не треба. Для більш вираженого аромату додайте ваніль, корицю або апельсинову цедру. Паперовий рушник допоможе десерт не розшарується

Перед подачею на стіл зробіть карамельну корочку. Поверхня десерту посипте цукром, полийте спиртом і підпаліть. Прикрасьте смородиною і листком м’яти.