Манти

Головні конкуренти улюблених пельменів, втричі більше, втричі жирніше і ситніше, набагато смачніше – легендарні манти!

Складові:

Для тіста:

  • борошно – 220 г
  • кукурудзяна мука – 30 г
  • яйце – 1 шт
  • вода – 125 мл
  • сіль – 0,5 ч.л.

для начинки:

  • свинина – 250 г
  • яловичина – 250 г
  • цибуля – 3 шт
  • сіль – 0,5 ч.л.
  • перець – 0,5 ч.л.
  • зіра – 0,5 ч.л.
  • вершкове масло – 20 г
  • картопля – 1 шт

Приготування:

Просіяне борошно змішайте з кукурудзяним борошном. Сіль і яйце розчиніть у воді і влийте в борошно. Вимішуйте руками від 15 до 20 хвилин, щоб воно не рвалося при розкачування. Сформуйте тугий, гладкий кулю, який не липне до рук. Залиште «відпочивати» 1 годину при кімнатній температурі, накрийте вологим рушником.

Порада: при замішуванні тіста додавайте крижану воду, щоб воно не вийшло гумовим. Від теплої води тісто буде занадто в’язким.

М’ясо вимийте, просушіть, очистіть від плівок і наріжте дрібними кубиками.

Порада: не пропускайте м’ясо через м’ясорубку, підуть усі соки і начинка буде суха. Щоб м’ясо було легко нарізати кубиком, покладіть його в морозилку на 15-60 хвилин.

Лук подрібніть ножем до кашоподібного стану. Картопля очистіть, і натріть на дрібній тертці. Ретельно змішайте м’ясо, цибулю і картоплю. Приправте сіллю, перцем, зирой. Затягніть плівкою і залиште маринуватися при кімнатній температурі.

Поверхня подпиліть борошном, розкачайте шар тіста товщиною 1 мм. У центр викладіть 1 ст.л. начинки, зверху шматочок охолодженого вершкового масла і сформуйте манти.

Порада: якщо ліпіть багато мантів, накрийте їх вологим рушником, щоб вони не сохли.

Зробіть домашню мантишницю: в каструлю налийте води, покладіть піалу, а зверху широку тарілку. Тарілку змастіть вершковим маслом і викладіть манти. Варіть на пару під закритою кришкою 25 хвилин. Готові манти викладіть на блюдо, присипте чорним перцем і прикрасьте листочками кінзи. Подавайте з томатним соусом.