Плов

Складові:

  • Рис – 500 г
  • Яловичий антрекот – 500 г
  • Яловиче реберце – 1 шт
  • Лук – 3 шт
  • Морква – 500 г
  • Часник – 1 головка
  • Зіра – 1 ч.л.
  • Куркума – 1 ч.л.
  • Барбарис – 1 ст.л.
  • Червоний перець – 1 стручок
  • Сіль за смаком

Приготування:

Промийте рис в проточній воді до прозорості. Залийте теплою водою і залиште на 30 хвилин.

Порада: для приготування плову використовуйте довгозернистий рис. Замочений рис швидше зваритися і буде краще вбирати аромати м’яса.

Лук наріжте товстими півкільцями, моркву наріжте соломкою.

Для початку обсмажте одне ребро і дві половинки цибулі на розжареній олії до темно-коричневого кольору 5-7 хвилин. Попереднє обсмажування додасть маслу м’ясного і яскравого овочевого аромату. Далі приберіть цибулю і обсмажте м’ясо, нарізане кубиками, до золотистої скоринки.

Порада: готуйте плов в чавунному казані. Він не підгорить і буде ароматно соковитим.

Додайте цибулю і смажте до прозорості на середньому вогні. Далі додайте моркву і посоліть за смаком. Приправте зірой, куркумою, червоним перцем і барбарисом. Рис процідіть і викладіть зверху м’яса, ані перемішуйте. Залийте окропом, щоб вода покривала рис на 1,5 – 2 см. Варіть на великому вогні, поки вода зверху не випарується. Головку неочищеного часнику повністю занурте в рис, щоб він віддав свій аромат. Потім зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте рушником і варіть під закритою кришкою 15-20 хвилин. Готовий плов перемішайте і подавайте порційно гарячим з помідорами і цибулею.