Сіннабони

Заморські булочки з корицею і ванільно-вершкової глазурі з насиченим пряним смаком.

Складові:

  • Молоко – 200 мл
  • Сухі дріжджі – 20 г
  • Яйця – 2 шт
  • Вершкове масло – 180 г
  • Борошно – 4 ст.
  • Ванілін – 1 ч.л.
  • Цукор – 1/3 ст.
  • Кориця – 4 ст.л.
  • Цукрова пудра – 1 ст.
  • Сметана – 3 ст.л.
  • Сир – 200 г

Приготування:

Просіяне борошно змішайте з активними сухими дріжджами і ваніллю. Яйця з’єднайте з теплим молоком. У чашу комбайна помістіть всі підготовлені продукти і вимішують тісто на мінімальній швидкості. Додайте вершкове масло кімнатної температури. Вимішуйте тісто 10-15 хвилин. Воно має бути м’яким і еластичним. Накрийте готове тес то рушником і поставте на расстойку на 30 хвилин. «Відпочиле» тісто трохи вимісити руками і розкачати прямокутний пласт (30х40 см), товщиною 1 см.

Порада: чим тонше буде розкачане тісто, тим красивіше вийдуть булочки.

Розкачане тісто змастіть розтопленим вершковим маслом, не доходячи до країв тіста по 5 см. Змішайте корицю з цукром і посипте пласт тіста щедрим шаром. Поверніть щільним рулетом, розріжте на шматочки по 4 см. Форму застеліть пергаментом, викладіть заготовки не дуже щільно один до одного. Випікайте в духовці 30 хвилин при 160 градусах. Готові сіннабони остудіть.

Сирна глазур. Сир протріть через сито. Блендером перебейте сир, цукрову пудру, сметану і масло.

Порада: замість звичайного сиру можна використовувати сир Філадельфія, як в оригінальному рецепті.

Остигнули сіннабони викладіть на велику тарілку з бортиком, щедро полийте сирною глазур’ю.