Сіннабони
Приготування. Сіннабони
Заморські булочки з корицею і ванільно-вершкової глазурі з насиченим пряним смаком.
Складові:
- Молоко – 200 мл
- Сухі дріжджі – 20 г
- Яйця – 2 шт
- Вершкове масло – 180 г
- Борошно – 4 ст.
- Ванілін – 1 ч.л.
- Цукор – 1/3 ст.
- Кориця – 4 ст.л.
- Цукрова пудра – 1 ст.
- Сметана – 3 ст.л.
- Сир – 200 г
Приготування:
Просіяне борошно змішайте з активними сухими дріжджами і ваніллю. Яйця з’єднайте з теплим молоком. У чашу комбайна помістіть всі підготовлені продукти і вимішують тісто на мінімальній швидкості. Додайте вершкове масло кімнатної температури. Вимішуйте тісто 10-15 хвилин. Воно має бути м’яким і еластичним. Накрийте готове тес то рушником і поставте на расстойку на 30 хвилин. «Відпочиле» тісто трохи вимісити руками і розкачати прямокутний пласт (30х40 см), товщиною 1 см.
Порада: чим тонше буде розкачане тісто, тим красивіше вийдуть булочки.
Розкачане тісто змастіть розтопленим вершковим маслом, не доходячи до країв тіста по 5 см. Змішайте корицю з цукром і посипте пласт тіста щедрим шаром. Поверніть щільним рулетом, розріжте на шматочки по 4 см. Форму застеліть пергаментом, викладіть заготовки не дуже щільно один до одного. Випікайте в духовці 30 хвилин при 160 градусах. Готові сіннабони остудіть.
Сирна глазур. Сир протріть через сито. Блендером перебейте сир, цукрову пудру, сметану і масло.
Порада: замість звичайного сиру можна використовувати сир Філадельфія, як в оригінальному рецепті.
Остигнули сіннабони викладіть на велику тарілку з бортиком, щедро полийте сирною глазур’ю.