Баклажани з квасолею

Ситний, смачний і корисний обід для всієї сім’ї лише з однієї баночки консервації.

Інгредієнти:

  • Баклажани - 1 кг
  • Квасоля - 250 г
  • Морква - 250 г
  • Солодкий перець - 250 г
  • Часник - 100 г
  • Помідори - 750 г
  • Сіль - 1 ст.л.
  • Цукор - 2 ст.л.
  • Оцет - 50 мл
  • Рослинна олія - ​​175 мл

Приготування. Баклажани з квасолею

Попередньо квасолю вимийте, переберіть, замочіть в холодній воді на ніч. Відваріть до готовності. Не соліть під час варіння, вона буде тверда.

Помідори з часником перебийте в блендері. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. У томатно-часникову суміш додайте цукор, сіль і рослинне масло. Перець і моркву наріжте тонкою соломкою. Додайте в масу і доведіть до кипіння. Проваріть на повільному вогні 30 хвилин.

Баклажани очистіть від шкірки, і наріжте брусочками 1 см завтовшки. Добре посоліть і залиште на 30 хвилин. Промийте баклажани, відіжміть зайву вологу.

До овочів додайте квасолю і баклажани. Варіть 15-20 хвилин під закритою кришкою на повільному вогні. В останню чергу додайте оцет. Викладіть заготовку в стерилізовані банки, щільно закрутіть. Поставте під теплу ковдру до повного охолодження, потім в прохолодне місце.

З баночки консервації можна приготувати:

Овочевий суп. Відваріть бульйон, додайте салат з баклажанів і квасолі і прокип’ятіть 15 хвилин.

Рагу з баклажанів. Картоплю наріжте шматочками, протушкуйте до напівготовності, додайте салат і проваріть ще 10 хвилин під закритою кришкою.