
Баклажани з квасолею
Ситний, смачний і корисний обід для всієї сім’ї лише з однієї баночки консервації.
Інгредієнти:
- Баклажани - 1 кг
- Квасоля - 250 г
- Морква - 250 г
- Солодкий перець - 250 г
- Часник - 100 г
- Помідори - 750 г
- Сіль - 1 ст.л.
- Цукор - 2 ст.л.
- Оцет - 50 мл
- Рослинна олія - 175 мл
Приготування. Баклажани з квасолею
Попередньо квасолю вимийте, переберіть, замочіть в холодній воді на ніч. Відваріть до готовності. Не соліть під час варіння, вона буде тверда.
Помідори з часником перебийте в блендері. Поставте на вогонь, доведіть до кипіння. У томатно-часникову суміш додайте цукор, сіль і рослинне масло. Перець і моркву наріжте тонкою соломкою. Додайте в масу і доведіть до кипіння. Проваріть на повільному вогні 30 хвилин.
Баклажани очистіть від шкірки, і наріжте брусочками 1 см завтовшки. Добре посоліть і залиште на 30 хвилин. Промийте баклажани, відіжміть зайву вологу.
До овочів додайте квасолю і баклажани. Варіть 15-20 хвилин під закритою кришкою на повільному вогні. В останню чергу додайте оцет. Викладіть заготовку в стерилізовані банки, щільно закрутіть. Поставте під теплу ковдру до повного охолодження, потім в прохолодне місце.
З баночки консервації можна приготувати:
Овочевий суп. Відваріть бульйон, додайте салат з баклажанів і квасолі і прокип’ятіть 15 хвилин.
Рагу з баклажанів. Картоплю наріжте шматочками, протушкуйте до напівготовності, додайте салат і проваріть ще 10 хвилин під закритою кришкою.