Баклажанна ікра

Сьогодні у вашому меню ніжна, приємно солодкувата, з пікантними шматочками пряних овочів – ікра заморська баклажанна. 

Інгредієнти:

  • Баклажани – 1 кг
  • Болгарський перець – 200 г
  • Цибуля – 100 г
  • Морква – 150 г
  • Помідор – 200 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Рослинна олія – 30 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Перець – за смаком

Приготування. Баклажанна ікра

Добре вимийте баклажани і видаліть плодоніжки. Розріжте на дві частини вздовж і натріть сіллю. Саме сіль допоможе прибрати всю гіркоту. Залиште на 15 хвилин. Злийте рідину, яка виділилася і промийте під проточною водою кожен баклажан. Деко застеліть пергаментом, викладіть баклажани шкіркою вгору і болгарський перець. Запікайте 25 хвилин при температурі 210 градусів.

Порада: щоб нарізані баклажани не темніли, збризніть їх соком лимона. Готуйте баклажани в день їх купівлі. У холодильнику вони швидко псуються. Зберігайте в щільно загорнутому пакеті в темному місці.

Цибулю почистіть і наріжте дрібним кубиком. З помідорів зніміть шкірку і подрібніть блендером до стану пюре. Моркву натріть на крупній тертці. Цибулю обсмажте до прозорості, додайте моркву.

Порада: оптимальні пропорції баклажанів та інших овочів в ікрі – 2:1

Запечені баклажани і перець почистіть від шкірки. Наріжте дрібним кубиком. Всі овочі викладіть в каструлю, додайте томатний сік, перемішайте. Для ніжного смаку додайте часник, тушкуйте овочі на маленькому вогні 15 хвилин під закритою кришкою. Приправте сіллю, цукром, перцем. Подрібніть ікру блендером. Доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню.

Банку і кришку вимийте і простерилізуйте. Заповніть банку ікрою, не доходячи до країв 1 см. Щільно закрийте кришкою. Поставте під теплу ковдру до повного охолодження.