Баранячі реберця з цибулею

Приготування. Баранячі реберця з цибулею

Реберця за цим рецептом виходять неймовірно смачними і соковитими. Їх можна подавати як окрему страви або з овочевими гарнірами.

Інгредієнти:
баранячі реберця – 700 грам – 1 кг;
курдючне сало (можна рослинне масло) – 150 грам;
ріпчаста цибуля – 500 – 700 грам;
коріандр, зіра, перець, сіль.
Розділіть баранячі реберця на порційні шматки. Цибулю поріжте півкільцями. У казані топите курдючне сало до рум’яних шкварок (якщо у вас масло, то просто гарненько його розігрійте).
Потім покладіть реберця в казан, обсмажуйте їх до золотистого кольору десь 5 хвилин, помішуючи. Зіру розітріть і додайте в казан, туди ж – коріандр. Тепер весь цибулю укладіть поверх реберець, але не перемішуйте.
Закрийте щільно кришкою, зробіть невеликий вогонь і нехай готуються близько години (від 40 хвилин). Коли реберця приготувалися, ви пробуєте на смак, і якщо є необхідність, досаливаете і додаєте перець. Потім ретельно перемішуєте цибулю і реберця, цибульний і м’ясної соки стечуть вниз і вийде такий собі соус.
Подавайте реберця на лаваші або на коржику, посипте порізаною зеленню на свій смак, можна приправити чорним перцем крупного помелу. Сік з реберець просочить лаваш! Приємного вам апетиту!