Салат з перловки під апельсиновим соусом

Легкий, пікантний салат з м’яким курячим філе і апельсиновою заправкою.

Інгредієнти:

  • Перлова крупа - 460 г
  • Вода - 1,25 л
  • Кисляк (кефір) - 1 л
  • Куряче філе - 200 г
  • Консервована кукурудза - 100 г
  • Огірки - 2 шт
  • Лимон - 1 шт
  • Розмарин - 1 гілочка
  • Петрушка - 5 гілочок
  • Кріп - 5 гілочок
  • Чорний мелений перець - 1/3 ч.л.
  • Сіль - 1/3 ч.л.
  • Сухий імбир 0 1/3 ч.л.
  • Паприка - 1/3 ч.л.
  • Апельсин - 1 шт
  • Гірчиця - 1 ч.л.
  • Масло - 3 ст.л.

Приготування. Салат з перловки під апельсиновим соусом

Перлова каша. Промийте крупу під проточною водою. Замочіть в теплому кефірі на 1 годину. Промийте зерна і відваріть до готовності близько 30 хвилин. На початку варіння додайте 2 ч.л. солі. Готову кашу остудіть під закритою кришкою, накрийте теплою ковдрою.

Порада: щоб каша була смачнішою, беріть ядрицю. У холодній воді зерна розм’якшуються 3-12 годин. Співвідношення на 1 склянку крупи – 2,5 склянки води, щоб каша не вийшла рідкою.

Лимонний сік змішайте з рослинним маслом, додайте сіль, перець, сухий імбир і паприку. Викладіть м’ясо на фольгу, згорніть човником і зверху покладіть гілочку розмарину, залийте маринадом. Запікайте 30 хвилин при температурі 160 градусів.

Порада: щоб курка краще замаринувалась, кілька разів проколіть м’ясо зубочисткою.

Філе і огірки наріжте кубиком. Кріп і петрушку подрібніть. Змішайте кукурудзу, перловку, зелень, огірки та філе. Полийте салат заправкою і перемішайте.

Заправка. Сік апельсина змішайте з гірчицею, олією і сіллю.

Готовий салат викладіть в глибокий посуд, прикрасьте зеленню і кільцями апельсина.