Салат з перловки під апельсиновим соусом
Легкий, пікантний салат з м’яким курячим філе і апельсиновою заправкою.
Інгредієнти:
- Перлова крупа - 460 г
- Вода - 1,25 л
- Кисляк (кефір) - 1 л
- Куряче філе - 200 г
- Консервована кукурудза - 100 г
- Огірки - 2 шт
- Лимон - 1 шт
- Розмарин - 1 гілочка
- Петрушка - 5 гілочок
- Кріп - 5 гілочок
- Чорний мелений перець - 1/3 ч.л.
- Сіль - 1/3 ч.л.
- Сухий імбир 0 1/3 ч.л.
- Паприка - 1/3 ч.л.
- Апельсин - 1 шт
- Гірчиця - 1 ч.л.
- Масло - 3 ст.л.
Приготування. Салат з перловки під апельсиновим соусом
Перлова каша. Промийте крупу під проточною водою. Замочіть в теплому кефірі на 1 годину. Промийте зерна і відваріть до готовності близько 30 хвилин. На початку варіння додайте 2 ч.л. солі. Готову кашу остудіть під закритою кришкою, накрийте теплою ковдрою.
Порада: щоб каша була смачнішою, беріть ядрицю. У холодній воді зерна розм’якшуються 3-12 годин. Співвідношення на 1 склянку крупи – 2,5 склянки води, щоб каша не вийшла рідкою.
Лимонний сік змішайте з рослинним маслом, додайте сіль, перець, сухий імбир і паприку. Викладіть м’ясо на фольгу, згорніть човником і зверху покладіть гілочку розмарину, залийте маринадом. Запікайте 30 хвилин при температурі 160 градусів.
Порада: щоб курка краще замаринувалась, кілька разів проколіть м’ясо зубочисткою.
Філе і огірки наріжте кубиком. Кріп і петрушку подрібніть. Змішайте кукурудзу, перловку, зелень, огірки та філе. Полийте салат заправкою і перемішайте.
Заправка. Сік апельсина змішайте з гірчицею, олією і сіллю.
Готовий салат викладіть в глибокий посуд, прикрасьте зеленню і кільцями апельсина.