Буряковий конфітюр з лимоном і м’ятою
Ваші діти не люблять буряка? Приготуйте цей смачний і корисний десерт – буряковий конфітюр з лимоном і м’ятою для них.
Інгредієнти:
- Буряк - 0,5 кг
- М'ята - 50 г
- Цукор - 1 ст.
- Вода - 250 мл
- Агар-агар - 0,5 ч.л.
- Бальзамічний оцет - 2 ст.л.
- Лимон - 1 шт
- Рослинна олія - 2 ст.л.
Приготування. Буряковий конфітюр з лимоном і м’ятою
Буряк очистіть від шкірки, вимийте і наріжте на кубики. Змішайте буряк з соняшниковою олією і цукром. Викладіть на деко і запікайте 15 хвилин при 220 градусах.
Порада: щоб позбавити буряк від неприємного земляного присмаку – карамелізіруется її.
Агар-агар розведіть водою. У сотейнику змішайте цукор з водою, додайте листочки м’яти і запечену буряк. Варіть на повільному вогні 20 хвилин. Далі додайте сік і цедру лимона, і агар-агар, так само бальзамічний оцет. Варіть до готовності ще 3-5 хвилин. Видаліть листочки м’яти і перелийте в стерилізовані банки, щільно загорніть кришкою.