Біфштекс з яйцем

Складові:

  • Яловичина – 500 г
  • Лук – 3 шт
  • Вершкове масло – 50 г
  • Яйця – 3 шт
  • Сіль
  • Перець

Приготування:

М’ясо вимити, обсушити, зачистити від плівок. Нарубаєте на дрібні шматочки по 3 мм.

Порада: для приготування соковитого біфштекса вибирайте яловичу лопатку. Замість лопатки – ошийок.

Цибулю очистіть і наріжте дрібними кубиками. Змішайте м’ясо з цибулею, посоліть. Руками вимішують фарш близько 10 хвилин. За цей час фарш стане пластичні, щільним і готові біфштекси НЕ будуть розвалюватися. Затягніть фарш плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин. Охолоджений фарш відбийте 5-6 разів, щоб випустити зайве повітря.

Порада: відбити фарш можна в пакеті або харчовій плівці.

Поверхня змастіть водою, щоб сформовані біфштекси не прилипали. Сформуйте біфштекси товщиною 1,5 см.

Порада: при бажанні можна зробити будь-які форми: квадрат, сердечко, трикутник.

Обсмажте біфштекс на освітленому вершковому маслі по 4-5 хвилин з кожного боку. Щоб біфштекс зберіг свою форму, під час смаження періодично придавлюйте його лопаткою. Притрусіть сіллю і перцем під час приготування.

Круглі форми для смаження яєць змастіть рослинною олією, поставте на сковороду, нагрійте і вбийте яйця. Жовток повинен бути рідким.

Порада: щоб яйця не протекли під бортики, формочки повинні бути гарячими.

Яйце викладіть зверху на гарячий біфштекс подавайте з будь-яким гарніром.