Печиво з маком і кунжутом

Витончено-яскраве печиво з цукрово-маковою присипкою.

Інгредієнти:

  • Вершкове масло - 200 г
  • Сметана - 200 мл
  • Цукор - 225 г
  • Яйця - 2 шт
  • Борошно - 500 г
  • Сода - 1 ч.л.
  • Сіль - 2 г
  • Мак - 1 ст.л.
  • Кунжут - 1 ст.л.
  • Кориця мелена - 1 ч.л

Приготування. Печиво з маком і кунжутом

М’яке вершкове масло збийте з цукром міксером. Додайте яйця і сметану, збивайте до однорідної маси.

Порада: беріть дрібний цукор, щоб краще розчинився в маслі. Використовуйте сметану 20% жирності – тісто не буде занадто рідким.

Далі з’єднайте борошно з сіллю і содою, частинами змішайте з рідкими компонентами. Вимішуйте тісто руками, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Розкачайте тісто в тонкий пласт товщиною 5 мм, розріжте на ромбики, викладіть на деко, застелене пергаментом, на відстані 1 см один від одного.

Поверхню коржиків змастіть яєчним білком. Половину коржиків присипте маком з цукром, другу половину – кунжутом з корицею.

Випікайте 15 хвилин при 180 градусах.

Коржики з маком і кунжутом викладіть шарами на кругле блюдо, формуючи гірку.