
Печиво з маком і кунжутом
Витончено-яскраве печиво з цукрово-маковою присипкою.
Інгредієнти:
- Вершкове масло - 200 г
- Сметана - 200 мл
- Цукор - 225 г
- Яйця - 2 шт
- Борошно - 500 г
- Сода - 1 ч.л.
- Сіль - 2 г
- Мак - 1 ст.л.
- Кунжут - 1 ст.л.
- Кориця мелена - 1 ч.л
Приготування. Печиво з маком і кунжутом
М’яке вершкове масло збийте з цукром міксером. Додайте яйця і сметану, збивайте до однорідної маси.
Порада: беріть дрібний цукор, щоб краще розчинився в маслі. Використовуйте сметану 20% жирності – тісто не буде занадто рідким.
Далі з’єднайте борошно з сіллю і содою, частинами змішайте з рідкими компонентами. Вимішуйте тісто руками, загорніть в плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.
Розкачайте тісто в тонкий пласт товщиною 5 мм, розріжте на ромбики, викладіть на деко, застелене пергаментом, на відстані 1 см один від одного.
Поверхню коржиків змастіть яєчним білком. Половину коржиків присипте маком з цукром, другу половину – кунжутом з корицею.
Випікайте 15 хвилин при 180 градусах.
Коржики з маком і кунжутом викладіть шарами на кругле блюдо, формуючи гірку.