
Млинцевий пиріг з фруктами
Головний символ весни і сонця. Атрибут Масляної. Тонкі і пишні. Солодкі і солоні. З начинкою і без неї. Золотисті і неймовірно смачні – млинці.
Інгредієнти:
- Для млинців:
- Кефір – 1,25 л
- Яйця – 5 шт
- Борошно – 900 г
- Окріп – 1,25 л
- Цукор – 250 г
- Вершкове масло – 250 г
- Сода – 20 г
- Сіль – 25 г
- Для пирога:
- Яблука – 2 шт
- Ківі – 2 шт
- Цукор – 50 г
- Вершкове масло – 50 г
- Цукрова пудра – 100 г
- Яйця – 2 шт
- Лимонний сік – 20 мл
Приготування. Млинцевий пиріг з фруктами
Змішайте яйця з кефіром і цукром. Порційно додайте просіяне борошно. Вмішайте соду в середині додавання борошна. Таким чином млинці будуть в міру пишними. Як тільки ви змішали кефір з борошном, додайте в суміш окріп, щоб млинці вийшли ажурними. Посоліть.
Порада: щоб млинці не підгоряли співвідношення цукру і кефіру 1:5 (50 г цукру 250 мл кефіру).
Готове тісто повинно мати консистенцію 15% сметани. Перед випіканням млинців дайте тісту постояти 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Наприкінці до тіста додайте розтоплене масло. Добре розігрійте сковороду, змастіть рослинним маслом і смажте млинці на середньому вогні.
Вершкове масло розтопіть на сковороді, додайте цукор. Яблука і ківі почистіть від шкірки, видаліть серцевину у яблука і наріжте кубиками 1х1 см. Викладіть фрукти в цукрово-вершкову суміш і протушкуйте 5 хвилин.
Форму застеліть пергаментом. Викладіть начинку на кожен млинець, скрутіть трубочкою і загорніть равликом. Викладіть щільно по колу форми.
Яєчний білок збийте в пишну піну, в процесі збивання додайте лимонний сік і цукрову пудру. Викладіть масу в кулінарний мішок і відділіть маленькі безе по всій поверхні пирога. Випікайте 20-25 хвилин при температурі 100 градусів. Готовий пиріг змастіть будь-яким варенням або джемом, прикрасьте ягодами і листочком м’яти.