Млинцевий пиріг з фруктами

Приготування. Млинцевий пиріг з фруктами

Головний символ весни і сонця. Атрибут Масленої. Тонкі і пишні. Солодкі і солоні. З начинкою і без неї. Золотисті і неймовірно смачні – млинці. 

Інгредієнти:
Для млинців:
• Кефір – 1,25 л
• Яйця – 5 шт
• Борошно – 900 г
• Окріп – 1,25 л
• Цукор – 250 г
• Вершкове масло – 250 г
• Сода – 20 г
• Сіль – 25 г
Для пирога:
• Яблука – 2 шт
• Ківі – 2 шт
• Цукор – 50 г
• Вершкове масло – 50 г
• Цукрова пудра – 100 г
• Яйця – 2 шт
• Лимонний сік – 20 мл
Приготування:
Змішайте яйця з кефіром і цукром. Порційно додайте просіяне борошно. Вмішайте соду в середині додавання борошна. Таким чином млинці будуть в міру пишними. Як тільки ви змішали кефір з борошном, додайте в суміш окріп, щоб млинці вийшли ажурними. Посоліть.
Порада: щоб млинці не підгоряли співвідношення цукру і кефіру 1:5 (50 г цукру 250 мл кефіру).
Готове тісто повинно мати консистенцію 15% сметани. Перед випіканням млинців дайте тісту постояти 15-20 хвилин при кімнатній температурі. Наприкінці до тесту додайте розтоплене остигле масло. Добре розігрійте сковороду, змастіть рослинним маслом і смажте млинці на середньому вогні.
Вершкове масло розтопити на сковороді, додайте цукор. Яблука і ківі очистіть від шкірки, видаліть серцевину у яблука і наріжте кубиками 1х1 див. Викладіть фрукти в цукрово-вершкову суміш і протушкувати 5 хвилин.
Форму застелити пергаментом. Викладіть начинку на кожен млинець, скрутіть трубочкою і загорніть равликом. Викладіть щільно по колу форми.
Яєчний білок збийте в пишну піну, в процесі збивання додайте лимонний сік і цукрову пудру. Викладіть масу в кулінарний мішок і отсадите маленькі безе по всій поверхні пирога. Випікайте 20-25 хвилин при 100 градусах. Готовий пиріг змастіть будь-яким варенням або джемом, прикрасьте ягодами і листочком м’яти.