Болгарський баранячий шашлик

Приготування. Болгарський баранячий шашлик

А от болгари воліють не маринувати шашлик, родзинкою способу їх приготування є особливий горіховий соус.

Інгредієнти:
баранина – 1 кг;
ріпчаста цибуля – 200 грам;
рослинна олія – 200 мл;
часник – 10 зубків;
мигдаль – 20 горіхів;
яєчний жовток – 2 шт.;
лимон – 1 шт.;
хлібні крихти – 4 стіл. ложки;
перець, сіль.
Приготування:
Спочатку зробимо соус. Для цього мигдаль, часник і хлібні крихти розтолочимо, додамо до них яєчні жовтки, потім, постійно помішуючи, влийте рослинне масло, посоліть і додайте сік лимона. Накрийте соус кришкою і приберіть в холодне місце на 2-3 години або на ніч.
Баранину нарізати на шматки вагою 20-25 г, цибуля – кільцями. М’ясо гарненько посолити і поперчити, після нанизати на шампур по черзі з кільцями цибулі. Смажте як зазвичай над вугіллям до повної готовності, подавайте разом з приготовленим соусом.