Торт «Чорнослив в шоколаді»

Який смак має кохання? Солодкого, немов пристрасть, чорного шоколаду. Пікантного і п’янкого, як поцілунок, сметанного крему з чорносливом. Пишних і м’яких, наче губи коханої, бісквітних коржів. Кращий подарунок до дня всіх закоханих – торт “Чорнослив у шоколаді”.

Інгредієнти:

  • Яйця - 2 шт
  • Згущене молоко - 1 банка
  • Борошно - 160 г
  • Сода - 12 г
  • Лимонний сік - 18 мл
  • Чорнослив - 400 г
  • Волоські горіхи - 160 г
  • Кава - 15 г
  • Коньяк - 18 мл
  • Какао - 75 г
  • Рослинна олія - ​​40 мл
  • Для крему:
  • Сметана 20-25% - 500 г
  • Білок - ½ шт
  • Цукор - 200 г
  • Для глазурі:
  • Цукор - 75 г
  • Молоко - 50 мл
  • Какао - 75 г
  • Масло - 75 г

Приготування. Торт «Чорнослив в шоколаді»

Для початку розігрійте духовку до 180 градусів.

Шоколадний бісквіт. Згущене молоко збийте з яйцями 3-4 хвилини міксером на високій швидкості. Какао з’єднайте з соняшниковою олією. Потім змішайте з яєчною масою. Для пишності додавайте просіяне борошно порційно. Додайте соду, погашену лимонним соком.

Форму для випікання застеліть пергаментом і змастіть маслом, вилийте тісто і випікайте 20 хвилин при 180 градусах. Готовий корж остудіть до теплого стану і поставте на 1 годину в холодильник, загорніть в харчову плівку.

Порада: щоб тісто рівномірно заповнило форму, струсіть її.

Остиглий корж розріжте на 3 частини по 2-2,5 см.

Просочення. Заваріть каву, процідіть через сито, додайте коньяк.

Сметанний крем. Друшляк застеліть марлею, викладіть сметану, зав’яжіть марлю і поставте зверху гніт. Поставте на 2 години в холодильник. Сметану збийте з цукром і білком.

Горіхи обсмажте на сковороді, відокремте від лушпиння, дрібно наріжте.

Чорнослив промийте проточною водою від пилу і залийте теплою водою, залиште на 1-2 години. Злийте воду, дістаньте кісточки, дрібно наріжте.

Порада: щоб десерт зберіг яскравий насичений смак, вибирайте чорнослив з кісточкою.

Глазур. У сотейнику змішайте молоко, вершкове масло. Нагрійте до повного розчинення масла, додайте какао і цукор. Готову глазур охолодіть.

Формування торта. Кожен шар просочіть просоченням, промажте кремом і посипайте чорносливом з горіхами. Краї добре покрийте кремом, поставте в холодильник на 10 хвилин. Покрийте першим шаром глазурі і знову поставте на 10 хвилин у холодильник. Потім нанесіть другий шар глазурі. За бажанням прикрасьте верх торта.