Пиріг з айвою
Айва – фрукт дуже корисний, але плоди її бувають трохи терпкими. Можливо, тому ви рідко що-небудь з неї готуєте. Пиріг з айвою корисний і поживний.
Інгредієнти:
- Для тіста
- Вершкове масло - 120 г
- Жовтки - 2 шт
- Цукор - 0,5 ст.
- Сметана - 1 ст.л.
- Борошно - 1,5 ст.
- Ванільний цукор - 10 г
- Для начинки:
- Айва - 2 шт
- Горіхи - 180 г
- Цукор - 220 г
- Вершки - 220 мл
- Вершкове масло - 50 г
- Вода - 2 ст.л
Приготування. Пиріг з айвою
Пісочне тісто. За допомогою міксера збийте жовтки, цукор і охолоджене вершкове масло. Далі додайте ванільний цукор і сметану. В кінці додайте все борошно, і вимішують тісто. Загорніть готове тісто в плівку і покладіть в холодильник на 30-40 хвилин.
Форму для випікання застеліть пергаментом, тісто розкачати в пласт і викладіть на дно форми, сформуйте високі борти. Поставте заготовку в холодильник на 1 годину. Потім випікайте тарт при 200 градусах 15 хвилин. Дно тарта змастіть рясно карамеллю, викладіть горіхи по всій поверхні, викладіть слайси айви і змастіть залишилася карамеллю. Випікайте ще 15 хвилин при 160 градусах.
Начинка. Айву очистіть від шкірки і насіння, розріжте на 4 частини і збризніть лимонним соком, щоб вона не потемніла. Потім проваріть четвертинки айви 3-5 хвилин, це допоможе позбавитися від зайвої терпкості. Проварену айву наріжте тонкими слайсами. Волоські горіхи подрібніть в блендері.
Вершкова карамель. У сотейнику змішайте цукор з водою, варіть до золотистого кольору. Потім додайте вершки кімнатної температури і вершкове масло.