Тістечка «Лебеді»
Маленькі, надзвичайно легкі і солодкі – тістечка лебеді.
Інгредієнти:
- Для тіста:
- Молоко - 60 мл
- Вода - 60 мл
- Вершкове масло - 50 г
- Яйця - 2 шт
- Борошно - 75 г
- Цукор - ¼ ч.л.
- Сіль - 1 г
- Для крему:
- Згущене молоко - 300 г
- Вершкове масло - 200 г
Приготування. Тістечка «Лебеді»
Заварне тісто. У сотейнику змішайте молоко, воду, вершкове масло, сіль, цукор. Як тільки масло розчиниться, додайте борошно. Добре вимішайте, зніміть з вогню і додайте яйця. Готове тісто має бути м’яким та гладеньким.
Порада: додавайте яйця кімнатної температури по одному. З їх допомогою можна контролювати потрібну консистенцію тіста.
Викладіть тісто в кондитерський мішок. Деко застеліть пергаментом. Відділіть заготовки у вигляді крапель (тулуба лебедів). Випікайте 10 хвилин при температурі 200 градусів і ще 10 хвилин при 180 градусах. На інший лист відділіть смужки тіста у вигляді двійок (шиї лебедів). Випікайте 5-6 хвилин при температурі 180 градусів.
Порада: замість кондитерського мішка використовуйте щільний поліетиленовий пакет.
Крем. Масло кімнатної температури збийте міксером до однорідного стану. Частинами додавайте приварене згущене молоко і продовжуйте збивати. Збивайте крем в цілому не більше 7 хвилин, інакше масло нагріється і розділиться. Затягніть готовий крем плівкою і поставте в холодильник.
Формування тістечок. Ножицями розріжте основу навпіл уздовж. Одну частину заповніть кремом, а другу розріжте вздовж – це будуть крила. Зберіть тітечко в формі лебедя, вставивши в основу шию і крила.
Притрусіть готові тістечка цукровою пудрою та подавайте до чаю або кави.