Сочевичний суп з грибами

Приготування. Сочевичний суп з грибами

Цей суп виходить густим і наваристим, практично як каша. Якщо ви любите більш рідкі перші страви, то використовуйте більший обсяг бульйону.

Інгредієнти:
2 літра курячого бульйону;
сочевиця (зелена) – 3/4 чашки;
зелений лук – 4 шт.;
цибулю-порей (біла частина) – 2 шт.;
2 морквини;
2 стебла селери;
білі гриби (можна будь-які інші) – 3 чашки;
лавровий лист – 1 шт.;
куряче мясо (відварене) – 2,5 чашки;
4 столових ложки білого сухого вина;
сіль і чорний перчик.
Акуратно наріжте зелену цибулю, цибулю-порей, стебла селери, моркву. Добре, коли всі овочі нарізані приблизно в одному розмірі. Розігрійте сковороду, а потім виливаєте 3 стіл. ложки рослинної олії, обсмажуєте на слабкому вогні зелена цибуля, цибуля-порей, селеру, моркву і гриби десь 5-7 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Після чого необхідно збільшити на середній вогонь, додати сухе біле вино і продовжувати обсмажувати протягом 2-3 хвилин до тих пір, поки вино повністю випарується. Обсмажені овочі і гриби складаємо в каструлю, заливаємо бульйоном і висипаємо сочевицю. Після того, як суп закипить, кидаємо лаврушки і перець. Знову зменшуємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і варимо ще близько 30 хвилин. Після висипаємо нарізане куряче м’ясо, підсолюємо по своєму смаку і довариваем ще 5-7 хвилин. Вимикаємо вогонь, і ваш суп вже можна їсти.