Чізкейк «Манхеттен»

Приготування. Чізкейк «Манхеттен»

Чізкейки знамениті по всьому світу, цей цікавий рецепт занурить вас в атмосферу кав’ярні галасливого Нью-Йорка.

Інгредієнти для начинки:
Ванільний екстракт – 1-2 чайн. ложки;
Сметана свіжа – 3 чайн. ложки;
Цукор – 3 чайн. ложки;
Вершки 33 % жирності – 100 грам;
Сир м’який вершковий (Філадельфія, маскарпоне) – 700 грам;
Яйця – 3 шт.
Інгредієнти для основи:
Цукор – 3 стіл. ложки;
Мускатний горіх – 1 чайн. ложка;
Печиво – 0,5 кг;
Вершкове масло – 150 грам;
Кориця – 1 чайн. ложка.
Для початку розімніть дерев’яною ложкою печиво, потім змішайте його з розтопленим маслом, всипте цукор, корицю, мускатний горіх. Рівномірно викладіть цю масу на роз’ємну форму для випікання діаметром 26 див. В розігрітій до 150 º духовці запікайте основу десь 15 хв., на нижню полицю поставте миску з водою, так як при випіканні з основи буде капати масло. Готову основу остудіть.
Для начинки змішайте всі інгредієнти, за винятком яєць. Яйця потрібно по одному вбивати в начинку, добре вимішуючи віночком. Після обережно вилийте начинку на основу. Начинка не повинна стікати з основи, або ж чізкейк потім трісне. Запікати протягом 1 години. Потім залиште пиріг у вимкненій духовці на 15 хвилин, потім нехай постоїть ще 15 хвилин з відчиненими дверцятами духовки. Чізкейк остудіть і поставте в холодильник на 6-10 годин.