Чізкейк «Нью Йорк»

Складові:

корж:

  • Борошно – 180 г
  • Холодне вершкове масло – 100 г
  • Цукрова пудра – 75 г
  • Жовток – 1 шт
  • Холодна вода – 1 ст.л.
  • Сіль – щіпка

начинка:

  • Сир маскарпоне домашній – 800 г
  • Яйця – 3 шт
  • Кукурудзяний крохмаль – 4 ч.л.
  • Цукор – 200 г
  • Цедра лимона – 1 ст.л.
  • Лимонний сік – 2 ст.л.
  • Цукор ванільний – 1 ст.л.
  • Вершки – 150 мл

Приготування:

Домашній маскарпоне. У сотейнику розігрійте вершки до перших «бульбашок», зніміть з вогню, додайте лимонний сік і поверніть на вогонь. Варіть 10 хвилин до консистенції густого крему. Сито застелите марлею і вилийте масу, залиште стікати на 1 годину.

У мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукрова пудра, сіль. Вершкове масло наріжте кубиком, додайте до сухих інгредієнтів. Руками перетріть в крихту. Жовток розведіть з холодною водою і влийте в тісто. Продовжуйте вимішувати на поверхні. Готове тісто покладіть між двома листами пергаменту і приберіть в холодильник на 15 хвилин. Форму для випікання оберніть фольгою. Розкачайте тісто від центру до країв товщиною 0,3-0,5 см. Коли тісто нагріється, притрусіть його борошном. Намотайте на качалку і перекладіть у форму. Щоб вирівняти краї, надлишки зріжте, дно проколіть виделкою. Випікайте 15 хвилин при 170 градусах.

Порада: форму змащувати не треба – в тесті і так багато масла. Загинайте краї тіста в середину, щоб корж НЕ колесо до воза, і десерт можна було легко дістати з форми.

Начинка. Маскарпоне з вершками збийте блендером до однорідного стану консистенції густого крему. Додайте цедру лимона, лимонний сік, цукор. Перекладіть в миску і по одному додавайте яйця, щоб не було грудочок. Для легкості начинки додайте крохмаль.

Вилийте начинку в напівготовий корж. У деко налийте води, поставте форму і продовжуйте випікати на водяній бані при 160 градусах 1 годину. Остудіть при кімнатній температурі. Зверху присипте цукровою пудрою, прикрасьте листком м’яти.