Чізкейк «Нью Йорк»
Приготування. Чізкейк «Нью Йорк»
Складові:
корж:
- Борошно – 180 г
- Холодне вершкове масло – 100 г
- Цукрова пудра – 75 г
- Жовток – 1 шт
- Холодна вода – 1 ст.л.
- Сіль – щіпка
начинка:
- Сир маскарпоне домашній – 800 г
- Яйця – 3 шт
- Кукурудзяний крохмаль – 4 ч.л.
- Цукор – 200 г
- Цедра лимона – 1 ст.л.
- Лимонний сік – 2 ст.л.
- Цукор ванільний – 1 ст.л.
- Вершки – 150 мл
Приготування:
Домашній маскарпоне. У сотейнику розігрійте вершки до перших «бульбашок», зніміть з вогню, додайте лимонний сік і поверніть на вогонь. Варіть 10 хвилин до консистенції густого крему. Сито застелите марлею і вилийте масу, залиште стікати на 1 годину.
У мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукрова пудра, сіль. Вершкове масло наріжте кубиком, додайте до сухих інгредієнтів. Руками перетріть в крихту. Жовток розведіть з холодною водою і влийте в тісто. Продовжуйте вимішувати на поверхні. Готове тісто покладіть між двома листами пергаменту і приберіть в холодильник на 15 хвилин. Форму для випікання оберніть фольгою. Розкачайте тісто від центру до країв товщиною 0,3-0,5 см. Коли тісто нагріється, притрусіть його борошном. Намотайте на качалку і перекладіть у форму. Щоб вирівняти краї, надлишки зріжте, дно проколіть виделкою. Випікайте 15 хвилин при 170 градусах.
Порада: форму змащувати не треба – в тесті і так багато масла. Загинайте краї тіста в середину, щоб корж НЕ колесо до воза, і десерт можна було легко дістати з форми.
Начинка. Маскарпоне з вершками збийте блендером до однорідного стану консистенції густого крему. Додайте цедру лимона, лимонний сік, цукор. Перекладіть в миску і по одному додавайте яйця, щоб не було грудочок. Для легкості начинки додайте крохмаль.
Вилийте начинку в напівготовий корж. У деко налийте води, поставте форму і продовжуйте випікати на водяній бані при 160 градусах 1 годину. Остудіть при кімнатній температурі. Зверху присипте цукровою пудрою, прикрасьте листком м’яти.