Класичні пампушки

Справжній шедевр з минулого. Пористе тісто всередині, тонка золотава скоринка зовні – це знамениті пампушки.

Інгредієнти:

  • Борошно - 375 г
  • Сметана 15% - 2 ст.л.
  • Масло - 175 мл
  • Вода - 150 мл
  • Цукор - 1 ст.л.
  • Сода - ½ ч.л.
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Горілка - 1 ст.л.

Приготування. Класичні пампушки

Здобне тісто. Змішайте просіяне борошно з сіллю, содою, цукром

Порада: саме цукор в тісті додасть пампушці рум’яну хрустку скоринку. Пампушками можна замінити хліб під час їжі.

Воду змішайте з рослинним маслом і сметаною. Потім до рідких додайте сухі інгредієнти частинами. Підпиліть поверхню борошном і вимішуйте тісто руками. Готове тісто накрийте рушником і залиште «відпочивати» на 15 хвилин при кімнатній температурі.

Порада: спирт, який знаходиться в горілці, під час обсмажування випаровується і насичує тісто повітрям. А пампушки в результаті будуть м’якими.

Розігрійте масло в сотейнику. Шар масла повинен бути 2,5 см, щоб пампушки рівномірно просмажилися. Тісто розділіть навпіл, розкачайте в пласт і за допомогою склянки виріжте пампушки. Кожну пампушку проколіть виделкою і обсмажте по 2 хвилини з кожного боку.

Порада: ви можете надати пампушками будь-яку форму.

Готові пампушки викладіть ребром одну до одної на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Щоб скоринка не черствіла, збризніть готові пампушки водою.

Гарячі пампушки полийте олією, видавіть часник і прикрасьте подрібненою петрушкою. Класичні пампушки можна подавати як гарячими, так і холодними, або як гарнір до будь-якого виду м’яса.