
Класичні пампушки
Справжній шедевр з минулого. Пористе тісто всередині, тонка золотава скоринка зовні – це знамениті пампушки.
Інгредієнти:
- Борошно - 375 г
- Сметана 15% - 2 ст.л.
- Масло - 175 мл
- Вода - 150 мл
- Цукор - 1 ст.л.
- Сода - ½ ч.л.
- Сіль - 1 ч.л.
- Часник - 2 зубчики
- Горілка - 1 ст.л.
Приготування. Класичні пампушки
Здобне тісто. Змішайте просіяне борошно з сіллю, содою, цукром
Порада: саме цукор в тісті додасть пампушці рум’яну хрустку скоринку. Пампушками можна замінити хліб під час їжі.
Воду змішайте з рослинним маслом і сметаною. Потім до рідких додайте сухі інгредієнти частинами. Підпиліть поверхню борошном і вимішуйте тісто руками. Готове тісто накрийте рушником і залиште «відпочивати» на 15 хвилин при кімнатній температурі.
Порада: спирт, який знаходиться в горілці, під час обсмажування випаровується і насичує тісто повітрям. А пампушки в результаті будуть м’якими.
Розігрійте масло в сотейнику. Шар масла повинен бути 2,5 см, щоб пампушки рівномірно просмажилися. Тісто розділіть навпіл, розкачайте в пласт і за допомогою склянки виріжте пампушки. Кожну пампушку проколіть виделкою і обсмажте по 2 хвилини з кожного боку.
Порада: ви можете надати пампушками будь-яку форму.
Готові пампушки викладіть ребром одну до одної на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир. Щоб скоринка не черствіла, збризніть готові пампушки водою.
Гарячі пампушки полийте олією, видавіть часник і прикрасьте подрібненою петрушкою. Класичні пампушки можна подавати як гарячими, так і холодними, або як гарнір до будь-якого виду м’яса.